Uutiset

Kymsotessa otettu käyttöön Omaolon uusia sähköisiä oirearvioita

Uutinen

Kymsote on laajentanut Omaolon sähköisten oirearvioiden käyttöä. Hoidon tarvetta voi nyt arvioida sähköisesti Korvan kipu ja lukkoisuus-, Närästys-, Peräaukon seudun oire-, Päänsärky-, Ripuli-, Silmätulehdus-, Yleinen oirekysely- ja Yskä-oirearvioiden avulla. Käyttöönottoa jäivät vielä odottamaan Hengitystietulehdus- sekä Kurkkukipu -oirearviot. Viime vuonna käyttöön otettiin Alaselän kipu tai vamma-, Olkapään kipu tai vamma-, Polven kipu tai vamma-, Seksitautiepäily-, Virtsatieinfektio- sekä Korona -oirearviot. Oirearvion päättely antaa oireisiin sekä kansallisen että Kymsoten paikallisen hoitosuosituksen ja arvioi hoidon tarpeen kiireellisyyden.

Useimpiin oirearvioihin on Kymsoten alueella liitetty sähköinen ajanvaraus mm. lääkärille, lääkkeenmääräämishoitajalle, fysioterapian suoravastaanotolle tai sairaanhoitajalle. Jos ajanvarausmahdollisuutta ei ole, asukkaalle tarjotaan oirearvion lähettämistä työjonolle, jonka kautta Kymsoten ammattilainen aloittaa hoidon tarpeeseen liittyvät toimenpiteet kiireellisyyden mukaisesti.

Omaolo oirearviot ovat käytettävissä 24/7, osoitteessa www.omaolo.fi

Lue koko tiedote