Uutiset

Kaipaatko vinkkejä omaan hyvinvointiin ja elintapoihin? Kysy Elmalta, Elma auttaa!

Kaipaatko vinkkejä vireämpään arkeen ja hyvinvointiin? Onko mielessäsi elämäntaparemontti, mutta et tiedä mistä aloittaa? Näihin ja muihin hyvinvointiin ja elintapoihin liittyviin kysymyksiin saat neuvoa Elmalta.

Elintapaohjauksen palvelutarjotin Elman ja Chatbotin avulla pyritään vastaamaan kymenlaaksolaisten elintapoihin liittyviin hyvinvointihaasteisiin ja asetettuihin tavoitteisiin myös verkossa. Elman Chatbot neuvoo, tarjoaa testausta, tietoa ja vinkkejä sekä ohjaa tarvittaessa ottamaan yhteyttä ammattilaiseen.

Kokeile Chatbottia

Käy kurkkaamassa Elman sivuille ja kokeile uutta elintapaohjauksen chatbottia, joka auttaa ja neuvoo sinua omassa hyvinvoinnissasi oikealle polulle.  Elman Chatbotin kautta pääset myös testaamaan, millaiset elintapasi ovat: liikutko riittävästi, nukutko tarpeeksi, onko sinulla ylipainoa ja onko ravitsemus kunnossa. Mukana on myös henkinen hyvinvointi: jos ahdistaa tai masentaa, chatbotti neuvoo mistä voit saada apua. Voit kysyä Elmalta myös päihteidenkäytön vähentämisestä. 

Elintapaohjaus on suunnattu kaikille 18-65 -vuotiaille kymenlaaksolaisille, ja erityisesti terveytensä kannalta riittämättömästi liikkuville, tyypin 2 diabeteksen riskitasoon kuuluville tai painonhallinnasta kiinnostuneille. Testejä voi tehdä ja Chatbottia kokeilla vapaasti jokainen.

Elma elintapaohjaus

Elmalta voit kysyä vinkkejä myös läheisen tilanteeseen liittyen. Keskustelut ovat aina anonyymejä, eikä Chatbot vaadi kirjautumista. Tarvittaessa Chatbot voi ohjata eteenpäin kirjautumaan palveluun tai ottamaan yhteyttä ammattilaiseen.

Elma-elintapaohjauksen osa-alueet ovat

  • Liikunta, liikuntamahdollisuudet ja liikuntaneuvonta Kymenlaaksossa
  • ravitsemus ja painonhallinta
  • unen lääkkeetön hoito
  • mielen hyvinvointi, ahdistus tai masennus
  • päihteet.

Voit aloittaa syöttämällä chatbottiin Elintapaohjaus tai Elintavat. Vaihtoehtoisesti voit syöttää vain jonkun sinua kiinnostavan osa-alueen, esim. liikunta, liikuntapaikat tai ravinto.