Uutiset

Livelähetyksessä 16.12. keskusteltiin Kymenlaakson hyvinvointialueesta – katso tallenne

Mikä ihmeen hyvinvointialue? -livelähetyksessä keskusteltiin torstaina 16.12. puolentoista tunnin ajan Kymenlaakson hyvinvointialueesta. Keskustelua syntyi muun muassa hyvinvointialueen peruskysymyksistä, kuten rahoituksen muodostumisesta ja hyvinvointialueelle siirtyvien palvelujen tulevaisuuden näkymistä. Lisäksi paneelissa keskusteltiin ensi vuonna aloittavan aluevaltuuston tehtävistä ja hyvinvointialueen ja kuntien yhteistyön merkittävyydestä.

Paneelin keskustelijoina olivat Kymenlaakson hyvinvointialueen valmistelun muutosjohtaja Lauri Lehto, Kympen pelastusjohtaja Juhani Carlson, Kouvolan kaupungin hyvinvointipäällikkö Sanna-Riitta Junnonen sekä kehittämispäällikkö Ninni Taavitsainen ja vastaava johtava sosiaalityöntekijä Tommi Reiman Kymsotesta. Lisäksi kymenlaaksolaisten asukkaiden näkökulmaa keskusteluun toi Reeta Halonen Kotkasta. Paneelin juonsi Hannu Lehtinen.

Verkkolähetystä seuraavilla katsojilla oli mahdollisuus osallistua keskusteluun ja kysyä panelisteilta kysymyksiä viestiseinän kautta.

Livelähetyksen tallenne on katsottavissa Kymsoten Youtube-kanavalla 31.12.2021 asti.

Aluevaalit lähestyvät, käytä ääntäsi

Vuonna 2023 toimintansa aloittavat hyvinvointialueet ovat historiallinen uudistus, jossa sosiaali- ja terveydenhuollon, pelastustoimen ja kuntien oppilashuollon järjestäminen ja toiminta siirtyvät hyvinvointialueiden vastuulle. Kymenlaakson hyvinvointialueen muodostavat Kouvola, Kotka, Hamina, Pyhtää, Miehikkälä ja Virolahti.

Aluevaaleissa valitaan Kymenlaakson hyvinvointialueelle 59 aluevaltuutettua, jotka päättävät hyvinvointialueelle siirtyvistä palveluista. Äänelläsi on siis suora vaikutus toimivaan arkeen. Edustajasi päättävät lähipalveluista, kuten sosiaali- ja terveysasemien toiminnasta, vammaispalveluista, vanhuspalveluista sekä pelastustoimesta. Sinä päätät, kuka oman hyvinvointialueesi aluevaltuustossa on.

Varsinainen äänestyspäivä on 23.1.2022 ja ennakkoäänestys kotimaassa 12.-18.1.2022.