Uutiset

Aluevaalilautakunta on hyväksynyt ehdokasasettelun ja -numerot

Kymenlaakson hyvinvointialueen aluevaalilautakunta on 23.12. hyväksynyt aluevaalien ehdokasasettelun ja -numerot. Kymenlaakson hyvinvointialueella on yhteensä 415 ehdokasta.

Aluevaaleissa valitaan Kymenlaakson hyvinvointialueelle 59 aluevaltuutettua, jotka muodostavat aluevaltuuston. Aluevaltuusto vastaa hyvinvointialueen toiminnasta ja taloudesta sekä käyttää hyvinvointialueen ylintä päätösvaltaa.

Aluevaltuusto vastaa vuoden 2023 alusta sosiaali- ja terveydenhuollon, pelastustoimen ja oppilashuollon palvelujen järjestämisestä hyvinvointialueella. Hyvinvointialueiden tavoitteena on varmistaa yhdenvertaiset, laadukkaat ja saavutettavat peruspalvelut kaikkialla Suomessa.

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 23.1.2022. Ennakkoäänestys kotimaassa on 12.–18.1.2022 ja ulkomailla 12.–15.1.2022.