Uutiset

Aluevaalien ennakkoäänestys on alkanut

Aluevaalien ennakkoäänestys on alkanut tänään keskiviikkona 12.1. ja se jatkuu ensi viikon tiistaihin 18.1. asti. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 23.1.2022.

Äänioikeutettu voi varsinaisen vaalipäivän äänestyksen sijasta äänestää ennakkoon missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa. Varsinaisena vaalipäivänä äänioikeutettu saa äänestää vain siinä äänestyspaikassa, joka on merkitty äänioikeusrekisteriin ja äänestäjälle postitse saapuneeseen ilmoituskorttiin.

Kymha.fi-sivulle koottu äänestäjälle hyödyllisiä linkkejä

Olemme keränneet aluevaaleihin liittyen hyödyllisiä linkkejä Äänestäjälle-sivulle. Sivulle on koottu linkit Kymenlaakson hyvinvointialueen ehdokaslistaan, medioiden vaalikoneisiin sekä kuntien vaalisivuille, joista voit tarkistaa paikalliset äänestyspaikat, -tavat ja -aikataulut.

Aluevaltuusto – uusi päättävä elin

Aluevaaleissa valitaan Kymenlaakson hyvinvointialueelle 59-jäseninen aluevaltuusto. Aluevaltuusto vastaa hyvinvointialueen toiminnasta ja taloudesta sekä käyttää hyvinvointialueen ylintä päätösvaltaa. Aluevaltuusto vastaa vuoden 2023 alusta sosiaali- ja terveydenhuollon, pelastustoimen sekä koulupsykologi- ja koulukuraattoripalvelujen järjestämisestä hyvinvointialueella.

Kymenlaakson hyvinvointialueen muutosjohtaja Lauri Lehto kannustaa kymenlaaksolaisia ääniuurnille:

– Vaikka uudistus saattaa monista meistä vaikuttaa juuri nyt vaikeaselkoiselta ja ymmärrettävästi myös koronaepidemia on vienyt voimiamme, kannustan teitä kaikkia äänestämään. Kyse on nimittäin kaikkien Kymenlaakson asukkaiden, myös Sinun, tarvitsemien palvelujen tulevaisuudesta. Äänelläsi on iso vaikutus.