Uutiset

Keski-Suomi voittoon aluevaalihaasteessa – torikahvit Kinnulaan

Kymenlaakson, Keski-Suomen, Päijät-Hämeen ja Kanta-Hämeen hyvinvointialueet kilvoittelivat keskenään korkeimmasta äänestysprosentista ensimmäisissä aluevaaleissa. Keski-Suomen hyvinvointialue vei voiton korkeimmalla äänestysprosentilla (47,5 %).

Keski-Suomessa aktiivisimpia äänestäjiä olivat Kinnulan kunnan asukkaat, jossa äänestysprosentti ylsi 59,4 prosenttiin. Haasteen panoksena olleet torikahvit järjestetään Kinnulassa hävinneiden hyvinvointialueiden tarjoamana 31.3.2022 mennessä. Kinnulan torikahveilla kuntalaisille tarjoillaan perinteisiä lettuja. Torikahveista tiedotetaan lähempänä ajankohtaa.

Aluevaalihaasteen tulokset:

  • Keski-Suomen hyvinvointialue 47,5 %
  • Kanta-Hämeen hyvinvointialue 46,6 %
  • Kymenlaakson hyvinvointialue 46,2 %
  • Päijät-Hämeen hyvinvointialue 45,6 %

Aluevaalihaaste levisi laajalti hyvinvointialueiden sosiaalisen median eri kanavissa.

– Kiitos kaikille haasteeseen osallistuneille ja kilpaileville hyvinvointialueille! Hienoa että voitto tuli meille Keski-Suomeen, onnea Keski-Suomen hyvinvointialue ja Kinnulan kunta, sanoo viestintäasiantuntija Sanna-Riikka Koponen.

Myös Kinnulassa ollaan erityisen ylpeitä kuntalaisten äänestysaktiivisuudesta.

– Kinnulassa on aktiivisia, asioista kiinnostuneita ja yhteisöllisiä kuntalaisia. Tässä jälleen konkretisoituu yhteistyön voima, yhdessä olemme enemmän kuin kukaan meistä yksin. Olemme pitkien välimatkojen päässä isommista kunnista, joten lähipalvelut mietityttävät kuntalaisia. Luotin, että kinnuset lähtevät vaaliuurnille. Sote-kenttä kuuluu omaan työmaahani, joten haasteen voitto lämmittää mieltäni erityisesti. Kiitos kaikille äänestäneille, yhteistyöllä tämäkin voitto saavutettiin. Pienestä kunnastamme löytyy paljon muitakin voimavaroja, tervetuloa tutustumaan!, kommentoi perusturvajohtaja Jenni Laiho Kinnulan kunnasta.

Aluevaalihaaste lähti liikkeelle Pohjois-Karjalan hyvinvointialueelta ja levisi ympäri Suomea 16 hyvinvointialueelle.