Uutiset

Aluevaltuusto järjestäytyi ensimmäisessä kokouksessaan

Kymenlaakson hyvinvointialueen aluevaltuusto kokoontui tiistaina 8.3. ensimmäistä kertaa. Höyrypanimolle Kotkaan kokoontuneen aluevaltuuston kutsui koolle väliaikainen valmistelutoimielin. Kokouksen alun johti iältään vanhin valtuutettu Eeva-Liisa Frilander-Paavilainen (SDP), kunnes aluevaltuuston puheenjohtajaksi valittu Jouko Leppänen (Kok.) jatkoi kokousta.

Kokouksen tallenne on katsottavissa hyvinvointialueen YouTube-kanavalta.

Aluevaltuuston puheenjohtajaksi Jouko Leppänen (Kok.) ja aluehallituksen puheenjohtajaksi Nina Brask (SDP)

Leppänen muistutti aloituspuheessaan, että vuosi 2022 on hyvinvointialueen valmisteluaikaa ja tämän vuoden sosiaali- ja terveyspalveluista vastaa edelleen Kymsote ja pelastuspalveluista vastaavasti Kymenlaakson pelastuslaitos.

Aluehallituksen puheenjohtajaksi valittu Brask totesi puheessaan, että edessä on vaativa työ, jonka tavoitteena ja lähtökohtana on järjestää kaikille kymenlaaksolaisille toimivat sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut.

Aluevaltuuston 1. varapuheenjohtajaksi valittiin Joni-Petri Mörk (PS), 2. varapuheenjohtajaksi Paula Werning (SDP) ja 3. varapuheenjohtajaksi Jenni Aikio (Vihr.).

Aluehallituksen 1. varapuheenjohtajaksi valittiin Elina Inkeroinen-Lalu (Kok.) ja 2. varapuheenjohtajaksi Mikko Jaanu (PS).

Kokouksessa toimitettiin myös lautakuntien vaalit. Kymenlaakson hyvinvointialueen lautakunnat ovat aluevaltuuston suhteellisen vaalin vaalilautakunta (5 jäsentä), tarkastuslautakunta (9 jäsentä), kansalliskielilautakunta (5 jäsentä), palvelulautakunta (13 jäsentä), hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta (13 jäsentä), turvallisuuslautakunta (13 jäsentä) ja aluevaalilautakunta (5 jäsentä).

Kokouksen asiana oli myös hallintosääntö, joka on tarkoitus käsitellä ja hyväksyä vaiheittain sitä mukaa kuin valmistelutyö etenee. Hallintosääntö on hyväksyttävä kokonaisuudessaan vuoden 2022 aikana.

Kokouksessa perustettiin myös hyvinvointialuejohtajan virka. Väliaikaiseksi hyvinvointialuejohtajaksi valittiin Kymsoten toimitusjohtaja Annikki Niiranen. Hän hoitaa tehtävää, kunnes aluevaltuusto on valinnut hyvinvointialueelle johtajan ja tämä aloittaa tehtävässään.

Aluevaltuusto kokoontuu seuraavan kerran 31.3. klo 16 Kouvolassa.