Uutiset

Omaolon terveystarkastuksen voi tehdä nyt helposti verkossa

Omaolon sähköinen terveystarkastus on nyt helppo tehdä verkossa. Sähköinen terveystarkastus on nopea ja ilmainen tapa kartoittaa omaa terveydentilaasi.

Terveystarkastuksen yhteydessä voit arvioida oman sairastumisriskin keskeisiin kansantauteihin, ja samalla saat keskimääräisen eliniän ennusteen. Oman terveystarkastuksen voi tehdä helposti osoitteessa Omaolo.fi

Omaolon sähköinen terveystarkastus antaa kattavan raportin terveydentilastasi. Näet myös, miten henkinen hyvinvointi ja elintapasi vaikuttavat arvioituun elinikääsi ja riskiisi sairastua esimerkiksi sepelvaltimotautiin, aivohalvaukseen, diabetekseen tai dementiaan.

”Omaolo on varmasti jo monille tuttu, koska siellä voi tehdä erilaisia oirearvioita korona-oirearviosta virtsatietulehdukseen. Nyt myös oman terveystarkastuksen voi tehdä siellä helposti, eikä se vaadi välttämättä edes kirjautumista. Tosin kirjautumalla saa tarvittaessa yhteyden ammattilaiseen tai ajanvaraukseen”, kertoo projektipäällikkö Johanna Tilli Kymsotesta.

Kokeile omaolo.fi

Terveystarkastuksen voi tehdä jokainen

Kyselyn tuloksena saat arvion terveydestäsi ja henkisestä hyvinvoinnistasi sekä ohjeita, miten voit ylläpitää ja edistää niitä. Jos kirjautuu palveluun voi riskiluokituksen mukaisesti lähettää terveystarkastuksen ammattilaisen työjonolle tai varata sähköisesti ajan hyvinvointivalmentajalle tai sairaanhoitajalle.

Terveystarkastuksen voi tehdä jokainen, mutta ennusteet ovat tarkimmat niillä 18-70 -vuotiailla, jotka eivät ole raskaana tai joilla ei ole todettu vakavaa sairautta, kuten esimerkiksi sepelvaltimotautia tai syöpää.

Omaolon hyvinvointivalmennukset ovat luonteva jatko terveystarkastukselle ja ne ovat kaikille käytettävissä. Myös niihin pääset kirjautumalla Omaolo.fi:hin.

Omaolon hyvinvointivalmennuksia on useita erilaisia. Ne kannustavat sinua elin- ja elämäntapamuutoksiin, joilla hyvinvointisi voi kohentua. Hyvinvointivalmennuksen voi aloittaa itsenäisesti tai ammattilainen voi suositella sitä.