Uutiset

Kymenlaakson hyvinvointialuejohtajaksi valittiin Harri Hagman

Kymenlaakson hyvinvointialueen johtajaksi on valittu Harri Hagman. Valinta suoritettiin suljetulla lippuäänestyksellä aluevaltuuston kokouksessa 22.6.

Lisäksi ääniä saivat hyvinvointialuejohtajaksi hakeneet Annikki Niiranen ja Sami Puukari. Hyvinvointialuejohtajaksi valittu Hagman sai valtuutetuilta 39 ääntä. Niiranen sai 15 ääntä ja Puukari 4 ääntä.

Hagman on koulutukseltaan diplomi-insinööri. Hän on toiminut Satakunnan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän liikelaitoksen SataDiagin johtajana.

Hagmanin varalle hyvinvointialuejohtajaksi valittiin Sami Puukari.

Kymenlaakson hyvinvointialueelle haettiin ajalla 18.3.–10.4. ja 6.–22.5. hyvinvointialuejohtajaa toistaiseksi voimassa olevaan virkaan. Virassa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Kymenlaakson hyvinvointialuejohtajan virkaan haki yhteensä 16 hakijaa, joista 11 haastateltiin. Heistä kolme jatkoivat arviointeihin ja esittäytyivät valtuutetuille 15.6. järjestetyssä haastattelutilaisuudessa.

Hyvinvointialuejohtaja vastaa aluehallituksen alaisten toimialojen toiminnasta sekä johtaa ja kehittää hyvinvointialueen hallintoa, taloutta ja muuta toimintaa aluehallituksen alaisuudessa.