Uutiset

Matalan kynnyksen päihdetoiminnan kuntouttava ryhmä aloittaa Ratamokeskuksessa

Matalan kynnyksen päihdetoiminnan ryhmä Matkalla muutokseen aloittaa kokoontumiset 29.8.2022 Ratamokeskuksen tiloissa Kouvolassa. Kyseessä on kuntouttava ryhmä henkilöille, jolla on halua, tavoitteita ja toiveita saada päihteiden käyttönsä hallintaan. Päihdeasiakkaille suunnattu ryhmä on osa perusterveydenhuollon mielenterveys- ja päihdepalveluiden kehittyvää matalan kynnyksen toimintaa ja palvelutarjonnan lisäämistä. Ryhmän tavoitteena on lisätä ymmärrystä riippuvuusongelmaan ja siitä toipumiseen.

Ryhmä kokoontuu Ratamossa 4 viikon ajan maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 12 – 14. Ryhmään otetaan 6 osallistujaa. Seuraavan ryhmän on tarkoitus aloittaa edellisen ryhmän päätyttyä, mikäli ilmoittautuneita ryhmiin löytyy. Syksyn aikana on tavoitteena vetää kolme vastaavaa ryhmää.

Matalan kynnyksen päihdetoimintaa kehitetään

Matalan kynnyksen päihdetoimintaa kehitetään Kymsotessa. Alueellisen hyvinvointikertomuksen pohjalta Kymenlaaksossa pyritään lisäämään ehkäisevää mielenterveys- ja päihdetyötä sekä kehittämään matalan kynnyksen toimintoja ja parantamaan palvelujen saatavuutta.

Koko tiedote ja hakemuslomake