Uutiset

Aluehallituksen syyskauden ensimmäisessä kokouksessa esillä hyvinvointialuejohtajan viran vastaanottaminen ja talousjohtajan viran auki julistaminen

Kymenlaakson hyvinvointialueen aluehallitus kokoontuu kesätauon jälkeen maanantaina 15.8.2022.  Syyskauden ensimmäisen kokouksen asioina ovat muiden muassa talousjohtajan viran auki julistaminen sekä hyvinvointialuejohtajan viran vastaanottaminen ja johtajasopimus.

Talousjohtajan virka hakuun elokuussa

Aluehallituksen käsittelyssä on talousjohtajan viran kelpoisuusehdot ja viran auki julistaminen.  Vt. hyvinvointialuejohtaja ehdottaa, että talousjohtajan virka olisi haettavana 16.8.-2.9.2022.

Hakuprosessia läpiviemään on tarkoitus perustaa rekrytointityöryhmä aluehallituksen jäsenistä ja keskeisistä johtavista viranhaltijoista.

Hyvinvointialuejohtajan virkavaalia ei voida vahvistaa – valittu johtaja aloittaa virkaa tekevänä

Itä-Suomen hallinto-oikeuteen on tehty valitus aluevaltuuston päätöksestä hyvinvointialuejohtajan valinnassa. Tämän myötä virkavaalipäätös ei ole tullut lainvoimaiseksi. Aluehallitus käsittelee kokouksessaan viran vastaanottamista. Hallituksen puheenjohtaja ehdottaa hallitukselle, että virkaan valittu Harri Hagman ottaa viran vastaan 1.9.2022 ja hän toimii virkaa tekevänä hyvinvointialuejohtajana niin pitkään, kunnes virkavaalipäätös on tullut lainvoimaiseksi.

Aluehallitus käsittelee kokouksessaan myös hyvinvointialuejohtajan johtajasopimuksen. Aluehallitukselle ehdotetaan johtajasopimuksen ja siinä määritellyn kokonaispalkan, 15 100 €/kk, hyväksymistä.

Päivitetty 12.8.2022