Uutiset

Aluehallitus päätti virkojen perustamisesta hyvinvointialueelle ja valitsi psykiatrian lääkäripalvelujen palveluntuottajan

Kymenlaakson hyvinvointialueen aluehallitus kokoontui Kouvolassa 28.10. Kokouksessa olivat esillä muun muassa Maakuntien tilakeskus Oy:n omistuspohja, virkojen perustaminen hyvinvointialueelle, päihde- ja korvaushoidon lääkäripalvelujen hankintapäätös sekä toimialajohtajien ja johtajaylihoitajan palkat.

Maakuntien tilakeskus Oy:n omistuspohja etenee aluevaltuustoon

Valtio on osoittanut osaamiskeskustehtävää hoitavaksi yhtiöksi Maakuntien tilakeskus Oy:n. Aluehallitus päätti kokouksessa esittää aluevaltuustolle, että aluevaltuusto hyväksyy ja sitoutuu vastaanottamaan vastikkeetta luovutettavat osakkeet, hyväksyy Maakuntien tilakeskus Oy:n osakassopimuksen ja yhtiöjärjestyksen sekä valtuuttaa vt. hyvinvointialuejohtajan allekirjoittamaan tarvittavat asiakirjat.

Virkojen perustaminen hyvinvointialueelle

Kokouksessa oli asiana virkojen perustaminen hyvinvointialueelle. Aluehallitus päätti, että virat perustetaan hyvinvointialueelle 1.1.2023 alkaen ja että vt. hyvinvointialuejohtaja voi hyväksyä yksittäiset ja vähäiset muutokset perustettuihin virkoihin. Lisäksi aluehallitus päätti perustaa kahden sosiaalityöntekijän ja neljän sosiaaliohjaajan määräaikaiset virat Ratamon sosiaalipalvelun pilottia varten.

Aluehallitus valitsi psykiatrian lääkäripalvelujen palveluntuottajan

Aluehallitus päätti valita tarjouskilpailun perusteella psykiatrian lääkäripalvelujen palveluntuottajaksi Solo Health Oy:n. Psykiatrian sekä päihde- ja korvaushoidon lääkäripalvelujen hankinnan kohteen poliklinikat ja toimipisteet sijaitsevat Kotkan, Kouvolan ja Haminan alueella useammassa toimipisteessä.

Hyvinvointialueen toimialajohtajien ja johtajaylihoitajan palkat

Aluehallitus käsitteli kokouksessa toimialajohtajien ja johtajaylihoitajan palkkauksen. Toimialajohtajien ja johtajaylihoitajan kokonaispalkoiksi ehdotettiin yhdeksäntuhannen euron ja kolmentoista ja puolen tuhannen euron väliltä toimialueesta riippuen. Aluehallitus hyväksyi ehdotuksen.