Siirry sisältöön

Rokotuspisteellä annetaan influenssa- korona- ja pneumokokkirokotteita. Syystalven 2023 kausirokotukset aloitetaan porrastetusti muun muassa ikään perustuvassa järjestyksessä.

Rokotukseen tullaan sähköisellä ajanvarauksella tai halutessa ilman menemällä walk in -jonoon. Walk in -rokotuksia annetaan rokotuspisteen kaikkina aukioloaikoina, mutta rokotukseen tulee kuitenkin saapua viimeistään 15 minuuttia ennen sulkemisaikaa rokottamisen jälkeisen seuranta-ajan vuoksi. Alle 11-vuotiaiden lasten rokotuksia ei anneta walk in -rokotuksissa.

Kymenlaaksolaiset voivat asioida missä tahansa rokotuspisteessä kotikunnasta riippumatta. Poikkeuksena on Pyhtään rokotuspiste, joka palvelee vain pyhtääläisiä tai Pyhtään terveysaseman valinneita.

Neuvoja rokotukseen tuleville ja saattajille

  • Kiinnitä huomiota ajoitukseen. Ilman ajanvarausta toimivilla walk in -rokotuspisteillä on tyypillisesti eniten ruuhkaa aamuisin ja alkuviikosta. Iltapäivisin ja loppuviikosta sen sijaan odotusajat on todennäköisesti lyhyimmät. Suosittelemme hyödyntämään rokotuspisteiden aukioloaikoja monipuolisesti, jotta rokotuspisteet eivät ruuhkaudu liiaksi. Jos siis tulet walk in -rokotukseen heti maanantaiaamuna, kannattaa varautua odottamaan omaa vuoroa.
  • Rokotteita riittää kaikille, joille niitä tarjotaan. Kaikista suurimpia asiakasmääriä odotamme rokotuspisteille viikolla 46 eli heti rokotusten alettua. Noudattamalla porrastettua rokotusjärjestystä pyrimme pitämään odotusajat maltillisina.
  • Ota rokotukseen mukaan Kela-kortti ja pukeudu siten, että olkavarren saa helposti paljaaksi.
  • Asioidaan turvallisesti. Kun tulet rokotuspisteelle, kiinnitä huomiota riittäviin turvaväleihin, käytä tarvittaessa kasvomaskia ja noudata muita henkilöstön antamia ohjeita. Ethän tule rokotukseen kipeänä.
Henkilölle laitetaan laastaria rokotuskohdan päälle.

Varaa aika rokotukseen Hyviksessä

Varatun ajan voi myös siirtää tai perua Hyviksessä vuorokauden ympäri.

Käyntitiedot

Vanha virastotalo
Hallituskatu 7 C, 45100 Kouvola

Palveluajat

Ma–to klo 9.15–17.00
Pe klo 9.15–15.00

Takaisin ylös