Siirry sisältöön

Kymenlaakson keskussairaalassa toimivalla osasto 7B:llä hoidetaan moniammatillisessa tiimissä syöpään ja erilaisiin hematologisiin sairauksiin sairastuneita aikuispotilailta. Osastolle tullaan suoraan sairaalan päivystyksestä, lääkärin lähetteellä tai kutsuttuna hoidon suunnitteluun, toteutukseen tai osastohoitoa vaativiin tutkimuksiin tai toimenpiteisiin. Osastohoidon aikainen sädehoito voidaan toteuttaa sädehoitoyksikössä.

Osastolla annetaan erilaisia lääkehoitoja kuten solunsalpaajahoidot, vasta-ainehoidot tai näiden yhdistelmät sekä intratekaalihoitoa. Osastolla toteutetaan myös kantasolukeräykseen menevien hematologisten potilaiden erilaisia mobilisaatiohoitoja ja hoidetaan kantasolusiirron saaneita potilaita. Osastolla tai sen kautta tehdään myös erilaisia toimenpiteitä sairauksien tutkimiseen ja hoitoon liittyen. Sädehoito voidaan toteuttaa myös osastolta käsin tarvittaessa.

Osastolla hoidettavat potilaat ovat herkkiä saamaan erilaisia infektioita ja sen vuoksi osastolla ei saa vierailla sairaana. Hyvästä käsihygieniasta on huolehdittava koko vierailun ajan. Kukkien tuominen osastolle ei ole sallittua.

Käyntitiedot

Kymenlaakson keskussairaala
Kotkantie 41, Kotka

Yhteystiedot

Osasto 7B Kymenlaakson keskussairaala

05 220 2455

Takaisin ylös