Siirry sisältöön

Kuntoutuksella kohti parempaa toimintakykyä

Vastaanotolla tapahtuvaa kuntoutusta tarjotaan useassa vastaanottopisteessä Kymenlaaksossa. Kuntoutusta voidaan toteuttaa fysio- tai toimintaterapiana. Kuntoutukseen tullaan yleensä lähetteellä. Fysioterapeutin suoravastaanotto palvelee myös äkillisissä tapauksissa.

Kuntoutuksen tavoitteena on edistää toimintakykyä ja helpottaa oireita. Kuntoutujana osallistut aktiivisesti kuntoutukseesi yhdessä ammattilaisen kanssa.

Ammattilaisten yhteydenotto

Mikäli olet ohjaamassa potilasta vastaanottokuntoutukseen organisaatiomme ulkopuolelta, olethan itse tai ohjaathan potilastasi olemaan yhteydessä kuntoutuksen ajanvaraukseen puhelimitse ohjeiden mukaisesti.

Fysioterapia ennaltaehkäisee ja kuntouttaa

Aikuisten fysioterapia on tarkoitettu 16 vuotta täyttäneille. Toimipisteemme ja ajanvarauksen yhteystiedot löydät alta. Alle 16-vuotiaat hakeutuvat lasten fysioterapiaan.

Fysioterapian palveluista peritään käyntimaksu. Huomioithan, että peruuttamattomasta poisjäännistä perimme maksun.

Fysioterapia vastaanotolla

Fysioterapeutin vastaanottoa varten tarvitset lääkärin lähetteen. Tämän jälkeen pystyt varamaan itse fysioterapia-aikasi kuntoutuksen keskitetystä ajanvarausnumerosta. Ennen vastaanotolle tuloasi toivomme, että täytät kuntoutuksen sähköisen esitietolomakkeen Asiointipalvelussa alla olevasta linkistä.

Vastaanotolla fysioterapeutti tutkii sinut, antaa liikkumista helpottavia ja kipua lievittäviä omahoito-ohjeita. Tarvittaessa sinulle varataan kontrollikäynti. Terapeutti arvioi myös mahdollisuutesi osallistua ryhmämuotoiseen fysioterapiaan. Tarvittaessa voimme hyödyntää kuntoutuksessa fysioterapian palveluseteliä.

Huomioitavaa ajanvarauksessa

Mikäli yhteydenottosi koskee erikoissairaanhoidon polikliinistä kuntoutusta Ratamokeskuksessa, otathan yhteyttä palvelun omaan puhelinnumeroon.
Tiedot löydät alla olevasta linkistä.

Kuntoutuksen ajanvaraus

Kuntoutuksen ajanvaraus (myös peruutukset) palvelee ma-pe klo 9-12. Halutessasi voit jättää takaisinsoittopyynnön. Numerosi tallentuu järjestelmään ja sinulle soitetaan takaisin viimeistään kahden arkipäivän kuluessa klo 8-15.

Soita 05 220 2140

Varatun ajan peruminen

Varatun ajan peruminen on mahdollista tekstiviestillä. Kirjoita viestiin nimi, syntymäaika ja peruttava aika (päivämäärä, paikka ja kellonaika).

Lähetä viesti 050 902 0030

Kuntoutuksen sähköinen esitietolomake

Kirjaudu Asiointipalveluun pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Valitse Neuvonta ja yhteydenotto > Valitse Kirjaudu Hyvikseen > Hyväksy tiedot > Valitse Aloita asiointi > Kuntoutuspalvelut ja apuvälineet > Kuntoutuksen esitietolomake.

Täytä esitietolomake Asiointipalvelussa

Fysioterapeutti palvelee seuraavilla kuntoutuksen toimipisteillä:

Fysioterapia suoravastaanotolla

Fysioterapeutin suoravastaanotto on oikea paikka, jos sinulla on äkillisesti ilman tapaturmaa tai kuumeilua alkanut tuki- ja liikuntaelinten oireilu. Suoravastaanotolla fysioterapeutti voi kirjoittaa sinulle tarvittaessa sairauslomatodistuksen tai ohjata lääkärin vastaanotolle.

Voit hakeutua suoravastaanotolle tekemällä sähköisen oirearvion Omaolo-palvelussa. Oirearvion perusteella sinut ohjataan fysioterapeutin suoravastaanotolle tai lääkärille. Voit myös soittaa terveysasemien ajanvaraus- ja asiointinumeroon.

Omaolo

Voit tehdä sähköisen oirearvion Omaolossa. Vastaustesi perusteella saat ohjeita ja tietyissä tilanteissa myös sähköisen ajanvarausoikeuden vastaanotolle.

Siirry Omaoloon

Terveysasemien asiointi ja ajanvaraus

Puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 7-20. Voit jättää takaisinsoittopyynnön klo 8-14.

Soita 05 220 2000

Kuulovammaisten tekstiviestilinja

Lähetä tekstiviesti 050 902 4017

Fysioterapeutin suoravastaanotto palvelee seuraavilla terveysasemilla:

Fysioterapian ryhmätoiminta

Fysioterapiayksiköissämme tarjotaan ryhmäkuntoutusta, johon ohjaudut fysioterapeutin vastaanoton kautta. Fysioterapeutti arvioi sinulle yksilöllisesti sopivan kuntoutusryhmän. Ryhmässä harjoittelet fysioterapeutin ohjauksessa sinulle sopivalla harjoitustasolla. Harjoittelun ohella saat ohjausta ja neuvontaa omatoimiseen harjoitteluun sekä tietoa kuntien ja järjestöjen tarjoamista liikuntapalveluista.

Fysioterapia etävastaanotolla

Fysioterapeutin etävastaanotolla tarkoitetaan videoyhteydellä järjestettyä vastaanottokäyntiä. Saat ohjausta samalla tavalla kuin vastaanottokäynnillä. Etävastaanotto sopii sinulle, jos omistat älylaitteen ja nettiyhteyden. Käytämme etävastaanottoon Teams-yhteyttä.

Fysioterapeutin etävastaanottoa varten tarvitset lääkärin lähetteen. Ensimmäinen käynti fysioterapiaan järjestetään yleensä vastaanotolla. Tämän jälkeen voit yhdessä terapeuttisi kanssa sopia kontrollikäynnin järjestämisestä etävastaanottokäyntinä. Saat toimintaohjeet etävastaanottoa varten omalta terapeutiltasi.

Terveyskylä.fi (terveyskyla.fi)(siirryt toiseen palveluun) tarjoaa kuntoutukseen liittyvää omahoito-ohjausta.

Kuntoutuksen henkilökuntaa yhdessä Ratamokeskuksen jumppasalissa.

Toimintaterapia tukee arkielämän haasteissa

Toimintaterapia on tarkoitettu sinulle, joka tarvitset tukea arkielämän haasteisiin kotona ja kodin ulkopuolella. Toimintaterapiaan voit hakeutua itse, läheisen pyynnöstä tai terveyden- ja sosiaalihuollon ammattilaisen suosituksesta.

Aikuisten toimintaterapia on tarkoitettu 16 vuotta täyttäneille. Toimipisteemme ja ajanvarauksen yhteystiedot löydät alta. Alle 16-vuotiaat hakeutuvat lasten toimintaterapiaan. Toimintaterapian palveluista peritään käyntimaksu, pois lukien apuvälineisiin ja niveltukiin liittyvät käynnit, jotka ovat lain mukaisesti maksuttomia. Huomioithan, että peruuttamattomasta poisjäännistä perimme maksun.

Toimintaterapia vastaanotolla

Toimintaterapeutin vastaanotolla toimintaterapeutti arvioi elämäntilanteesi haasteita ja itsenäistä selviytymistäsi. Toimintaterapeutti auttaa sinua löytämään sopivia ratkaisuja arjen sujuvoittamiseksi. Terapiassa harjoittelet arkipäivän toimintojen toteuttamista helpottavia taitoja ja valmiuksia. Myös läheisesi ja muun tukiverkostosi näkemykset huomioidaan terapian toteutuksesta sovittaessa.

Toimintaterapeutti valmistaa tarvittaessa yksilöllisiä käden tai kaularangan tukia ja arvioi apuvälinetarvetta arjen askareiden helpottamiseen.

Toimintaterapia-ajan voit varata kuntoutuksen ajanvarauksesta. Ajanvaraustiedot löydät tämän sivun alaosasta.

Kuntoutuksen ajanvaraus

Kuntoutuksen ajanvaraus (myös peruutukset) palvelee ma-pe klo 9-12. Halutessasi voit jättää takaisinsoittopyynnön. Numerosi tallentuu järjestelmään ja sinulle soitetaan takaisin viimeistään kahden arkipäivän kuluessa klo 8-15.

Soita 05 220 2140

Varatun ajan peruminen

Varatun ajan peruminen on mahdollista tekstiviestillä. Kirjoita viestiin nimi, syntymäaika ja peruttava aika (päivämäärä, paikka ja kellonaika).

Lähtä viesti 050 902 0030

Toimintaterapeutti palvelee seuraavilla kuntoutuksen toimipisteillä:

Toimintaterapia etävastaanotolla

Toimintaterapeutin etävastaanotolla tarkoitetaan videoyhteydellä järjestettyä vastaanottokäyntiä. Saat ohjausta samalla tavalla kuin vastaanottokäynnillä. Etävastaanotto sopii sinulle, jos omistat älylaitteen ja nettiyhteyden. Käytämme etävastaanottoon Teams-yhteyttä.

Ensimmäinen käynti toimintaterapiaan järjestetään vastaanotolla. Tämän jälkeen voit yhdessä terapeuttisi kanssa sopia jatkokäynnin järjestämisestä etävastaanottokäyntinä. Saat toimintaohjeet etävastaanottoa varten omalta terapeutiltasi.

Takaisin ylös