Korvat, nenä ja kurkku
Jos sinulla on korviin, nenään tai kurkkuun liittyviä vaivoja, ota ensin yhteyttä terveyskeskukseen.
Korvien, nenän ja kurkun hoito ja tutkimus
Korva- nenä- ja kurkkutauteja tutkitaan ja hoidetaan Kymenlaaksossa kuuloyksiköissä ja poliklinikoilla sekä vuodeosastolla.
Vastaanotolle tullaan lähetteellä. Jos sinulla on korviin, nenään tai kurkkuun liittyviä vaivoja, ota ensin yhteyttä terveysasemien asiointiin ja ajanvaraukseen.
Asioi sähköisesti
Sähköisessä asiointipalvelussa voit varata ja siirtää useimpia aikoja ja täyttää esitietolomakkeita.
Siirry asiointipalveluunOta yhteyttä puhelimitse
Terveysasemien puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 7-20. Voit jättää takaisinsoittopyynnön klo 8-14.
Soita 05 220 2000Kuulovammaisia palvelemme tekstiviestitse.
Lähetä viesti 050 902 4017Hoitoa poliklinikalla ja sairaalassa
Korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikat sijaitsevat Kotkassa Kymenlaakson keskussairaalassa ja Kouvolassa Ratamokeskuksessa. Poliklinikalla tutkimme ja hoidamme kaikenikäisten potilaiden pään ja kaulan alueen sairauksia ja vaivoja, kuten esimerkiksi korvan, nenän ja kurkun alueen tulehdustauteja ja kasvaimia sekä kuulo- ja tasapaino-ongelmia.
Poliklinikalla tehdään myös toimenpiteitä paikallispuudutuksessa, esimerkiksi ihomuutosten poistoja, haavojen ompelua ja tähystyksiä. Yksikköön tullaan lähetteellä tai päivystyksen kautta.
Kymenlaakson keskussairaalan osastolla 5 hoidamme sairaalahoitoa tarvitsevia korva-, nenä- ja kurkkutautien potilaita. Osastolla hoidetaan tutkimus- ja toimenpidepotilaita. Yksikköön tullaan lähetteellä tai päivystyksen kautta.
Kuulontutkimus
Epäillessäsi kuulonalenemaa sinun tulee ensin varata aika terveysaseman hoitajan vastaanotolle korvien perustutkimiseen, josta sinut tarvittaessa ohjataan kuulon tutkimukseen.
Mikäli kuulon tutkimuksessa havaitaan merkittävä kuulonalenema, voi lääkäri tehdä lähetteen erikoissairaanhoitoon, kuuloyksikköön tarkempaa arviota varten.
Kuuloyksiköt
Kuuloyksiköissä Kymenlaakson keskussairaalassa ja Ratamokeskuksessa tehdään kuulontutkimuksia sekä kuulonkuntoutusta. Yksikköön tullaan lähetteellä. Uutena potilaana voit saada lähetteen kuulokeskukseen joko yksityissektorilta, omalääkäriltä, terveyskeskuksesta tai työterveysasemalta.
Mikäli sinulla on jo kuntoutussuhde kuuloyksikköön, uutta lähetettä ei tarvita, vaan voit itse ottaa tarvittaessa yhteyttä kuulokeskukseen.