Siirry sisältöön

Ryhmään voi osallistua myös sairastavan omainen. Diagnoosilla tai arjen haasteella ei ole merkitystä, sillä arjen pulmien ratkaisukeinot ovat usein samankaltaisia ongelmista riippumatta.

Arkeen Voimaa -ryhmä vahvistaa itsehoitotaitoja

Arkeen Voimaa -ryhmätoiminta parantaa tutkitusti ryhmäläisen elämänlaatua ja arjessa jaksamista. Ryhmän tuki kannustaa tekemään myönteisiä muutoksia elämässä pienin askelin. Ryhmässä kaikki ovat tasavertaisia ja ryhmästä saa vertaistukea.

Arkeen Voimaa on näyttöön perustuva itsehoidon ryhmätoimintamalli. Toiminnan tarkoituksena on vahvistaa osallistujien itsehoitotaitoja ja sitä kautta kohentaa ryhmään osallistuvien elämänlaatua ja pärjäämistä arjessa. Arkeen Voimaa -mallin toimintaperiaatteet ovat luottamus omasta selviytymisestä, ratkaisukeskeisten itsehoidon työkalujen harjoitteleminen käytännössä ja vertaisuus.

Miten Arkeen Voimaa -ryhmään voi osallistua?

Ensimmäiset ryhmät aloittavat Kotkassa 3.10. ja Kouvolassa 2.10. Jatkossa ryhmätoimintaa on tavoitteena järjestää laajasti Kymenlaakson alueella.

Ryhmä kokoontuu kerran viikossa kuuden viikon ajan, ja yksi ryhmätapaaminen kestää 2,5 tuntia. Ryhmät ovat maksuttomia ja niissä järjestetään maksuton kahvitarjoilu. Ryhmää ohjaavat aina koulutetut ohjaajat. Ryhmään voi ohjautua itsenäisesti tai sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisen suosituksesta. Ryhmään ei tarvitse olla lähetettä.

Ryhmään voi ilmoittautua mukaan joko soittamalla aluekoordinaattorille numeroon 040 139 4713 tai täyttämällä sähköinen ilmoittautumislomake.

Arkeen Voimaa -ryhmät alkavat lokakuussa

Arkeen Voimaa -ryhmän aloitustapaaminen (Kouvola)

ma 2.9. klo 13:00
Porukkatalo
Savonkatu 23, 45100 Kouvola

Arkeen Voimaa -ryhmän aloitustapaaminen (Kotka)

ke 11.9. klo 13:00
Kotkan kirjasto
Kirkkokatu 24, 48100 Kotka

Arkeen Voimaa -ryhmän aloitustapaaminen (Hamina)

to 10.10. klo 13:30
Kumppanuustalo Hilma, sininen kabinetti
Kadettikoulunkatu 3, 49400 Hamina
Takaisin ylös