Siirry sisältöön

Maailman laajuista potilasturvallisuuspäivää vietetään 17.9.2024 ja sen tavoitteena on tietoisuuden lisääminen asiakas- ja potilasturvallisuudesta kansalaisten, ammattilaisten, tutkijoiden sekä päättäjien keskuudessa. Sitoutuminen terveydenhuollon turvallisuuden parantamiseen on kaikkien yhteinen asia. Tämän vuoden teemana on lisää asiakas- ja potilasturvallisuutta diagnostiikkaa parantamalla.

Painopisteeksi Kymenlaaksossa on valittu uniapnean diagnostiikka ja turvallinen hoito. Muina aiheina ovat diagnostiikkaan ja hoidon tarpeen arviointiin liittyvät vaaratapahtumat sekä potilasvakuutuksesta korvatut diagnoosivirheisiin liittyvät hoitovahingot. Viikon aikana järjestetään asiakkaille ja potilaille sekä ammattilaisille suunnattuja asiantuntijaluentoja sekä tapahtumia.

Suomessa oranssi väri symboloi asiakas- ja potilasturvallisuuden keskeistä roolia yhdenvertaisten sosiaali- ja terveyspalveluiden saavuttamiseksi. Kymenlaaksossa valaistaan päivän kunniaksi Ratamokeskuksen pääsisäänkäynti ja Sapokan vesiputous oranssilla värillä.

Oikea diagnoosi on turvallisuuden tae!

Takaisin ylös