Siirry sisältöön

Vierailu liittyi lausunnoilla olevaan hallituksen esitykseen terveydenhuoltolain ja siihen liittyvien lakien muuttamisesta. Lakimuutosten pohjana on sosiaali- ja terveysministeriön talvella julkistaman virkamiestyöryhmän ehdotukseen sairaalaverkon tiivistämisestä. Kymenlaaksossa huolta ovat herättäneet erityisesti esitys ympärivuorokautisten päivystysten vähentämisestä vuodesta 2026 lähtien, mikä voisi tarkoittaa Ratamokeskuksen ympärivuorokautisen päivystyksen lakkauttamista Kouvolassa. Kymenlaakson hyvinvointialue on toistuvasti puolustanut Kouvolan yöpäivystyksen säilyttämistä niin kustannuksilla, henkilöstön riittävyydellä kuin potilasturvallisuudellakin.

Johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa esitteli kansanedustajille Kouvolan päivystyksen kustannustehokasta ja toimivaa akuuttilääketieteen mallia ja he pääsivät tutustumaan tiloihin ja toimintaan tulosaluejohtaja, vastuuylilääkäri Kimmo Salmion opastuksella. Kymenlaakson psykiatrisessa sairaalan toiminnasta oli kertomassa päihdepalvelujen tulosaluejohtaja, vastuuylilääkäri Ari Ronkainen

– On todella merkittävää, että pääsimme samaan pöytään Paula Risikon ja Mia Laihon kanssa, joilla on vahva tuntemus toimialastamme. Saimme tilaisuuden kertoa lisää akuuttilääketieteen mallistamme sekä lausuntoon liittyvistä yksityiskohdista ja he pääsivät tutustumaan Kouvolan päivystyksen toimintaan, kiittelee vs. hyvinvointialuejohtaja Lauri Lehto.

Takaisin ylös