Siirry sisältöön

Ajanvaraus lintuinfluenssarokotuksiin on avattu Kymenlaaksossa. Rokotteella pyritään suojaamaan vakavalta taudilta henkilöitä, jotka ovat alttiita lintuinfluenssatartunnalle. Lisäksi rokotusten tavoitteena on estää tilanne, jossa lintuinfluenssavirus ja kausi-influenssavirukset tarttuisivat ihmiseen samanaikaisesti, mikä voisi mahdollistaa uuden virustyypin syntymisen.

Kymenlaakson hyvinvointialue noudattaa lintuinfluenssarokotuksissa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeita(siirryt toiseen palveluun), ja rokotetta tarjotaan rajatulle kohderyhmälle. Lintuinfluenssarokotteen ottajan tulee olla 18 vuotta täyttänyt. Rokotetta tarjotaan seuraaville aikuisille:

Lintuinfluenssatartunnan riski liittyy tiloihin ja tarhoihin, joilla tuotantoeläin tai hoidettava eläin tai lintu saattaa olla kontaktissa luonnonvaraisiin lintuihin tai niiden eritteisiin. Jos kontaktia luonnonvaraisiin lintuihin ei ole, ei rokottaminen ole tarpeen.

Rokotukseen tullaan ajanvarauksella. Ajan rokotukseen voi varata puhelimitse soittamalla terveysasemien asiointinumeroon p. 05 220 2000 (arkisin klo 7–20) tai verkossa Hyvis-palvelussa(siirryt toiseen palveluun).

Lintuinfluenssarokotukset ja ajanvarausohjeet hyvinvointialueen verkkosivuilla

Takaisin ylös