Siirry sisältöön

Harjoituksessa kuvataan tilannetta, jossa sataman laiturialueella tapahtuu suuri räjähdys, josta seuraa viereisen polttoaineen varastosäiliön palo ja laaja-alainen
myrkky- ja savupilven leviäminen satamassa ja sen lähialueilla.

Harjoituksessa varmistetaan Kotkan Mussalon teollisuus- ja satama-alueen turvallisuusselvitysvelvollisten ja suuronnettomuusvaarallisten kohteiden sisäisen- ja ulkoisen pelastussuunnitelman toimivuus sekä käydään läpi ensitoimenpiteet, yhteystoiminta, johtaminen ja viestintä suuronnettomuustilanteessa. Samalla muut teollisuus- ja satama-alueen toimijat harjoittelevat toimimaan laajassa onnettomuustilanteessa pelastussuunnitelmiensa mukaisesti.

Mussalon teollisuus- ja satama-alueelle johtavat portit ovat suljettuna saapuvalta liikenteeltä
klo 9-10 välisen ajan. Samanaikaisesti teollisuus- ja satama-alueella soitetaan kiinteiden
ja liikuteltavien väestöhälyttimien koesoittoääntä sekä lähetetään lähialueen 112 Suomi -sovelluksen käyttäjille yksittäisiä harjoitustiedotteita. Harjoituksen aikana alueella ja sen läheisyydessä liikkuu runsaasti hälytysajoneuvoja. Harjoitus ei edellytä toimia Mussalon teollisuus- ja satama-alueen ulkopuolella eikä harjoituksesta aiheudu haittaa tai vaaraa ulkopuolisille toimijoille tai lähialueen asukkaille.

Takaisin ylös