Opiskelijat
Tarjoamme työssäoppimis- ja harjoittelujaksojen lisäksi työelämälähtöisiä opinnäytetyön aiheita sekä oppisopimuspaikkoja.
Tervetuloa oppimaan meille!
Ammatillisten oppilaitosten, korkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijat ovat tervetulleita suorittamaan opintoihinsa liittyviä työssäoppimis- ja harjoittelujaksoja organisaatioomme.
Tarjoamme lisäksi työelämälähtöisiä opinnäytetyön aiheita sekä oppisopimuspaikkoja.
Sosiaali- ja terveysalan opiskelijat
Harjoittelujaksojen varaus
Harjoittelupaikat varataan Jobiili (AMK-opiskelijat) ja Tiitus Harkka (toisen asteen opiskelijat) -järjestelmien kautta. Yliopistoharjoittelut sovitaan yksilöllisesti hoitotyön tai sosiaalityön asiantuntijan, yksiköiden sekä opiskelijan kanssa. Sosiaali- ja terveysalan harjoittelujaksoille saapuvan tulee ennen harjoittelujaksolle saapumista huomioida ohjeet tietojärjestelmäoikeuksista, tietosuojakoulutuksesta sekä tietoturvasitoumuksesta.
Lääketieteen opiskelijat
Haluatko päästä näkemään ja kokemaan, millaista on lääkärin työ Kymenlaakson hyvinvointialueella? Haemme amanuensseja eri erikoisaloille ja toimipisteisiin. Tarjoamme sinulle mielenkiintoisia ja monipuolisia työympäristöjä, jossa voit kehittyä ammatillisesti.
Kymenlaakson hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen järjestämisestä Haminan, Kotkan, Kouvolan, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden alueella. Keskussairaalamme sijaitsee Kotkassa. Kouvolan Ratamossa toimii ympärivuorokautinen päivystys ja perusterveydenhuollon osastot. Perusterveydenhuollon osastoja meillä on myös Karhulassa ja Haminassa.
Kymenlaaksossa toimi vuodesta 2019 vapaaehtoinen sote-kuntayhtymä, joten prosesseja ja palveluverkkoa on kehitetty meillä pitkälle. Vuoden 2023 alusta olemme entistä pontevammin kehittäneet toimintojamme siten, että jokainen työntekijä viihtyisi meillä paremmin ja, että jokainen kymenlaaksolainen saisi tarvitsemansa vaikuttavat sote-palvelut.
Rekrytointipalvelut vastaavat amanuenssijaksojen koordinoinnista ja mahdolliset lisätiedustelut voi osoittaa Rekrytointipalveluille. Haku jaksoille onnistuu oheisesta linkistä.
Työssä oppiminen ja harjoittelut pelastuslaitoksella
Pelastus- ja turvallisuusalan, sekä muun soveltuvan alan opiskelijat ovat tervetulleita suorittamaan opintoihinsa liittyviä työssäoppimis- ja harjoittelujaksoja Kymenlaakson pelastuslaitokselle. Harjoittelut voivat liittyä ennaltaehkäisevään toimintaan tai operatiiviseen pelastustoimintaan ja harjoittelusuunnitelma räätälöidään aina opiskelijan opintojen vaiheen mukaisesti.
Operatiivisen pelastustoiminnan harjoitteluun pääsee ainoastaan Pelastusopiston opiskelijat. Ennaltaehkäisevän toiminnan, eli turvallisuuspalvelun harjoitteluun voi hakeutua pelastus- ja turvallisuusalan opiskelijat, sekä muun soveltuvan alan opiskelijat, kuten vaikkapa teknisen alan insinöörit. Turvallisuuspalvelujen tulosalueen tehtäviin kuuluu muun muassa valvontaa, turvallisuusviestintää sekä varautumisen tehtäviä.
Tietojärjestelmäoikeudet
Tietojärjestelmäoikeudet
Vastaamme rekisterinpitäjänä asiakas- ja potilastietojen käsittelyn lainmukaisuudesta. Tietoja käsittelevät henkilöt tulee yksilöidä, tunnistaa ja todentaa yksiselitteisesti. Asiakas- ja potilastietojen käsittely edellyttää opiskelijoilta henkilökohtaisia oikeuksia tietojärjestelmien käyttöön. Opiskelijat saavat harjoittelun ajaksi verkkotunnuksen ja Lifecare -käyttäjätunnuksen.
Sosiaali Lifecare: Opiskelijalle tunnukset tilaa ja luovuttaa aina harjoitteluyksikön palveluesimies tai opiskelijan ohjaaja. Tunnukset luovutetaan opiskelijalle vain voimassa olevaa passia tai poliisin myöntämää henkilökorttia vastaan.
Terveys Lifecare: Jos opiskelija on tulossa harjoitteluun ensimmäistä kertaa, hän soittaa RA-pisteelle 1–2 viikkoa ennen harjoittelun alkamista, jonka jälkeen RA-pisteeltä tilataan hänelle tunnukset. Tunnukset opiskelijalle luovuttaa harjoitteluyksikön palveluesimies tai opiskelijan ohjaaja vain voimassa olevaa passia tai poliisin myöntämää henkilökorttia vastaan.
Jos et tiedä, kumpaa Lifecarea yksikössä käytetään, tarkista asia Jobiilista tai harjoitteluyksiköstä.
Uudelleen harjoitteluun tultaessa tunnusten tilausta ei tarvita, vaan tunnuksia jatketaan tunnushallinnasta.
Tunnusten tilaaminen Terveys Lifecarea käyttäviin yksiköihin
RA-piste tarvitsee opiskelijalta seuraavat tiedot:
- Harjoittelujakson alku- ja päättymispäivä
- Harjoittelupaikka (mikäli yksikössä on eri osastoja, opiskelijalla tulee olla tieto siitä, missä pisteessä harjoittelujakson suorittaa, jotta tunnushakemukselle voidaan lisätä tunnusten luovuttamisesta vastaavan tiedot)
RA-piste Kotka
Puhelinaika ma-pe klo 9–10 ja 13–14. Osoite: Kymenlaakson keskussairaala, Kotkantie 41, 48210 Kotka.
RA-piste Kouvola
Puhelinaika ma-pe klo 9–10 ja 13–14. Osoite: Ratamokeskus, Ruskeasuonkatu 3, 45100 Kouvola.
Tunnusten luovuttaminen, tietosuojakoulutus ja tietoturvasitoumus
Tunnukset luovutetaan opiskelijalle harjoitteluyksikössä. Rekisterinpitäjälle asetettujen vaatimusten mukaisesti tunnusten luovuttaja tunnistaa tunnusten saajan voimassa olevasta passista tai poliisin myöntämästä henkilökortista ja huolehtii tietosuojasitoumuksen allekirjoittamisesta. Harjoitteluyksikkö tallentaa allekirjoitetun tietosuojasitoumuksen sähköisesti.
Lisäksi tunnusten luovuttaja tarkistaa, että opiskelija on suorittanut joko eOppivan tai Duodecimin tietoturvakoulutuksen.
Infektioiden torjuntaohjeet
Oheisten linkkien avulla löydät tietoa muun muassa tartuntatautien ja infektioiden seurannasta sekä torjunnasta.
Asunnot
Ulkopaikkakuntalaiset opiskelijat voivat vuokrata asuntoja harjoittelujaksojensa ajaksi Kymen Tuelta. Kiinteistösihteeri vastaanottaa sekä asuntohakemuksia että tiedusteluja vapaana olevista asunnoista.
Opiskelijapalaute
Työelämässä tapahtuva harjoittelu ja työssä oppiminen ovat oleellinen osa ammattitaidon oppimista.
Opiskelijaohjauksen laatukyselyn tarkoituksena on kerätä palautetta ohjauksen laadusta. Opiskelijoilta saatava palaute antaa tietoa opiskelijaohjauksen kehittämishaasteista. Saadun palautteen avulla ohjausta ja siihen vaikuttavia toimintamalleja kehitetään. Tavoitteena on tarjota mahdollisimman hyvää ja laadukasta ohjausta kaikille opiskelijoille.
Kyselyyn vastaaminen on vapaaehtoista, mutta vastaamalla voit vaikuttaa ohjauksen tulevaan toteutukseen. Tämän kyselyn lisäksi on toivottava antaa myös suullista palautetta harjoitteluyksikköösi.
Peruskoulun ja lukion opintoihin liittyvillä työelämään tutustumisjaksoilla olleille lähetämme sähköpostitse linkin TET-palautelomakkeeseen TET-jakson päätyttyä.
Opinnäytetyöt ja tutkimusluvat
Alla olevassa liitetiedostossa on ohje opinnäytetyön tekemiseen ja tutkimusluvan hakemiseen. Ohjeiden tarkoituksena on auttaa opiskelijoita opinnäytetyön tekemisessä ja opinnäytetyön ohjaajia ohjaamistyössään.
Pääsääntöisesti lupaa ei myönnetä potilaisiin tai asiakkaisiin kohdistuviin tutkimuksiin eikä rekisteritutkimuksiin, jotka kohdistuvat salassa pidettäviin potilas- tai asiakasrekisteritietoihin.
Opiskelija, ota meihin yhteyttä!
Terveysalan ja sosiaalialan työssäoppimis- ja harjoittelujaksot
Lääketieteen opiskelijat
Hammaslääketieteen opiskelijat
Teija Raivisto
Tulosaluejohtaja/vastuuylihammaslääkäri
Suunterveydenhuolto
Pelastustoimen opiskelijat
Opinnäytetyöt
Oppisopimuspaikkojen tiedustelut
Asuntotiedustelut