Siirry sisältöön

Ajanvaraus fysioterapeutin tai toimintaterapeutin vastaanotolle ja kotikuntoutukseen

Fysioterapeutin ja toimintaterapeutin vastaanotto

Fysioterapeutin vastaanottoa varten tarvitset lääkärin lähetteen. Tämän jälkeen pystyt varamaan itse fysioterapia-aikasi kuntoutuksen ajanvarausnumerosta. Ennen vastaanotolle tuloasi toivomme, että täytät kuntoutuksen sähköisen esitietolomakkeen asiointipalvelussa alla olevasta linkistä.

Toimintaterapian vastaanottoa varten et tarvitse lääkärin lähetettä, vaan voit hakeutua vastaanotolle itse, läheisen pyynnöstä tai kenen tahansa terveyden- ja sosiaalihuollon ammattilaisen ohjauksesta. Voit varata toimintaterapia-aikasi kuntoutuksen ajanvarausnumerosta.

Kotikuntoutus

Kotikuntoutuksen arviointiin et tarvitse lähetettä, sillä arviointikäynnin voit saada omasta tai läheisesi aloitteesta tai sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisen suosituksesta. Ennen arviointikäyntiä toivomme, että täytät kuntoutuksen sähköisen esitietolomakkeen asiointipalvelussa.

Kuntoutuksen ajanvaraus

Kuntoutuksen ajanvaraus (myös peruutukset) palvelee ma-pe klo 9-12. Halutessasi voit jättää takaisinsoittopyynnön. Numerosi tallentuu järjestelmään ja sinulle soitetaan takaisin viimeistään kahden arkipäivän kuluessa klo 8-15.

Soita 05 220 2140

Varatun ajan peruminen

Voit perua ajan tekstiviestillä. Kirjoita viestiin nimi, syntymäaika ja peruttava aika (päivämäärä, paikka ja kellonaika).

Lähetä viesti 050 902 0030

Voit perua tai siirtää ajan asiointipalvelussa viimeistään 2 vuorokautta ennen varattua aikaa. Jos peruutus ei onnistu, ole yhteydessä ajanvaraukseen puhelimitse.

Siirry asiointipalveluun

Kuntoutuksen sähköinen esitietolomake

Kirjaudu asiointipalveluun pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Valitse Aloita asiointi > Kuntoutuspalvelut ja apuvälineet > Kuntoutuksen esitietolomake.

Täytä esitietolomake

Fysioterapian suoravastaanotto auttaa äkillisissä tuki- ja liikuntaelinvaivoissa

Fysioterapeutin suoravastaanotto on oikea paikka, jos sinulla on äkillisesti ilman tapaturmaa tai kuumeilua alkanut tuki- ja liikuntaelinten oireilu. Suoravastaanotolla fysioterapeutti voi kirjoittaa sinulle tarvittaessa sairauslomatodistuksen tai ohjata lääkärin vastaanotolle.

Voit hakeutua suoravastaanotolle tekemällä sähköisen oirearvion Omaolo-palvelussa. Oirearvion perusteella sinut ohjataan fysioterapeutin suoravastaanotolle tai lääkärille. Voit myös soittaa terveysasemien ajanvaraus- ja asiointinumeroon.

Omaolo

Voit tehdä sähköisen oirearvion Omaolossa. Vastaustesi perusteella saat ohjeita ja tietyissä tilanteissa myös sähköisen ajanvarausoikeuden vastaanotolle.

Siirry Omaoloon

Terveysasemien asiointi ja ajanvaraus

Puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 7-20. Voit jättää takaisinsoittopyynnön klo 8-14.

Soita 05 220 2000

Kuulovammaisten tekstiviestilinja

Lähetä tekstiviesti 050 902 4017

Fysioterapeutin ohjausta ja neuvontaa chatissa sekä soitto- ja etävastaanottoajoilla

Uutena asiakkaana voit varata itse soitto- tai etävastaanottoajan fysioterapeutin ohjausta ja neuvontaa varten digitaalisen asioinnin palvelussa tai fysioterapian chatissa, joka on avoinna arkisin klo 9-11. Lisätietoa chatista löydät tämän sivun lopusta.

Näin varaat fysioterapeutin etävastaanotto- tai soittoajan asiointipalvelun kautta

  1. Kirjaudu asiointipalveluun. Kirjautumiseen tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.
  2. Valitse: Siirry ajanvarauspalveluun > Siirry ajanvaraukseen > Siirry varaamaan aikoja > Kuntoutuspalvelut > Fysioterapeutin etävastaanottoaika tai Fysioterapeutin soittoaika.
  3. Kirjoita kohtaan lisätietoa: sähköpostiosoitteesi (etävastaanotto) tai puhelinnumerosi (soittoaika)
  4. Ennen etävastaanotto- tai soittoaikaa täytä kuntoutuksen esitietolomake asiointipalvelussa. Löydät esitietolomakkeen: Valitse asiointi > Kuntoutuspalvelut ja apuvälineet > Kuntoutuksen esitietolomake.

Asiakasohje Teams-välitteiseen tapaamiseen(avautuu uuteen ikkunaan)(avautuu uuteen ikkunaan)

Kymenlaakson hyvinvointialueen käytössä olevat videoyhteyspalvelut ovat tietoturvallisia. Tarvitset etäyhteyden muodostamiseksi joko tietokoneen tai mobiililaitteen, jossa on internet-yhteys, kamera, mikrofoni ja kaiutin.

Fysioterapian chat

Fysioterapian chat palvelee yli 16-vuotiaita kymenlaaksolaisia joka arkipäivä klo 9-11.  

Chatissa voit saada fysioterapeutin ohjausta ja neuvontaa kuntoutukseen liittyvissä asioissa matalalla kynnyksellä. Fysioterapian chat on käytettävissäsi, jos sinulla on kysyttävää esimerkiksi tuki- ja liikuntaelinoireisiin, leikkauksen jälkeiseen kuntoutukseen, omahoito- ja kuntoutusohjeisiin, liikunnan aloittamiseen, apuvälineisiin tai kuntoutuksen palveluihin liittyen.

Fysioterapian chat avautuu chatbotin kautta puhekuplaikonista. Valitse chatbotista Chat-palvelut ja Fysioterapian live-chat.

Chatissa voi saada yleistä ohjausta ja neuvontaa ilman tunnistautumista. Jos asia edellyttää henkilökohtaista tilannearviointia tai ohjausta, chat-palvelussa pyydetään tunnistautumaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Fysioterapian chat-palvelussa voit asioida myös läheisesi puolesta, jos sinulla on suomi.fi-valtuudet puolesta asiointiin.

Chat-palvelut ovat maksuttomia. 

Chatin kautta ei voi varata vastaanottoaikoja. Aika fysioterapeutin tai toimintaterapeutin vastaanotolle varataan kuntoutuksen ajanvarauspalvelun kautta. Jos tarvitset apua ajanvarauksessa, fysioterapeutti opastaa sinut chatissa tarvittaessa eteenpäin.

Takaisin ylös