Siirry sisältöön

Monipuolisia asumispalveluita ikääntyneille

Ikääntyneiden asumisen palveluihin kuuluu sosiaalihuoltolaissa tarkoitetut ikääntyneiden tilapäinen ja yhteisöllinen asuminen, ympärivuorokautinen palveluasumien sekä laitospalvelu.  Ikääntyneiden asumisen palvelua voidaan järjestää hyvinvointialueen tai yksityisen palveluntuottajan tuottamana. Ikääntyneiden yhteisöllisen asumisen ja ympärivuorokautisen palveluasumisen järjestämisen vaihtoehtona on palvelusetelin valinta.

Asumispalveluiden tehtävänä on tukea arjessa selviytymistä yksilöllisten tarpeiden mukaisesti. Palvelun tarkoituksena on, että asiakas voi kokea elämänsä turvalliseksi, merkitykselliseksi ja arvokkaaksi, ja että hän voi ylläpitää sosiaalista vuorovaikutusta sekä osallistua mielekkääseen, hyvinvointia, terveyttä ja toimintakykyä edistävään ja ylläpitävään toimintaan.

Jos olet pohtinut, että ikääntyneiden asumispalvelut voisivat sopia sinulle tai läheisellesi, ota yhteyttä sosiaalihuollon asiakasneuvontaan.

Sosiaalihuollon asiakasneuvonta

Sosiaalihuollon asiakasneuvonnan puhelinpalvelu

Sosiaalihuollon asiakasneuvonnasta saat tietoa sosiaalipalveluista tai apua omaan tai läheisen arjessa selviytymiseen liittyvissä asioissa. Ohjaamme tarvittaessa oikean palvelun piiriin. Puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 9–14.

Soita 05 220 6000

Sosiaalihuollon asiakasneuvonnan chat

Sosiaalihuollon ammattilaiset vastaavat chatissa ti-to klo 13-15. Chat avautuu sivun alalaidan puhekuplaikonista. Valitse tai etsi ”Chat-palvelut” ja ”Sosiaalihuollon asiakasneuvonnan chat”. Asiointi alkaa ilman tunnistautumista. Tarvittaessa ammattilainen voi pyytää sinua tunnistautumaan mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla.

Varaa soittoaika asiointipalvelussa

Voit varata sinulle sopivan soittoajan digitaalisen asiointipalvelun kautta.

Siirry asiointipalveluun

Asumista tarpeen mukaan

Tilapäinen asuminen

Tilapäisen asumisen tarkoituksena on tarjota asiakkaalle tilapäinen asunto sekä hänen palvelutarpeensa mukaista tukea ja hoitoa esimerkiksi omaishoitajan sairastumisen, omaa kotia koskevan ennalta arvaamattoman onnettomuuden tai muu vastaavan syyn vuoksi.

Yhteisöllinen asuminen 

Yhteisöllinen asuminen on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät tarvitse runsasta hoivaa ympärivuorokautisesti. Palveluasuja tarvitsee kuitenkin soveltuvan asunnon sekä hoivaa ja huolenpitoa. Yhteisöllisessä asumisessa asiakasta tuetaan selviytymään mahdollisimman omatoimisesti ja itsenäisesti asumiseen ja jokapäiväiseen elämään liittyvissä toiminnoissa.

Ympärivuorokautinen palveluasuminen 

Ympärivuorokautista palveluasumista järjestetään henkilöille, joka tarvitsevat ympärivuorokautista hoivaa, huolenpitoa ja valvontaa sekä henkilökunnan jatkuvaa läsnäoloa. Toiminnan tavoitteena on, että asukas voi kokea elämänsä turvalliseksi, merkitykselliseksi ja arvokkaaksi. Hänellä on mahdollisuus osallistua mielekkääseen, hyvinvointia, terveyttä ja toimintakykyä edistävään ja ylläpitävään toimintaan.

Lyhytaikainen asuminen 

Lyhytaikaisen asuminen tarkoituksena on tukea kotona selviytymistä. Lyhytaikaista asumista voidaan järjestää muun muassa intervallihoitona tai yhtenä vaihtoehtona omaishoidon tuen vapaan aikaisen hoidon toteuttamiseksi. 

Lyhytaikainen laitoshoito

Lyhytaikainen laitoshoito toteutetaan kotiutusyksiköissä, jotka ovat yli 65-vuotiaille tarkoitettuja kotona asumisen tukemiseen ja toimintakyvyn eri osa-alueiden vahvistamiseen, apuvälineiden ja jatkohoidon tarpeen kartoitukseen keskittyviä yksiköitä. Asiakkaan arviointi toteutetaan moniammatillisena yhteistyönä. Hoitojakson pituudesta sovitaan asiakaskohtaisen palvelutarpeen mukaisesti.​​​​​​​

Ikääntyneiden asumisen vastuuhenkilöt ja yhteystiedot

Eija Tulikoura

Toimintayksikön päällikkö

Ikääntyneiden asuminen: Kouvolan pohjoisen ja Kotkan alueen asumispalveluyksiköt

eija.tulikoura@kymenhva.fi

040 741 3265

Leila Tylli

Toimintayksikön päällikkö

Ikääntyneiden asuminen: Miehikkälä-Virolahden, Haminan sekä Kouvolan keskustan ja sen eteläisen alueen asumispalveluyksiköt

leila.tylli@kymenhva.fi

040 5122 315

Milla Räsänen

Toimintayksikön päällikkö

milla.rasanen@kymenhva.fi

040 572 8571

Eerika Leivo

Toimintayksikön päällikkö

Ikääntyneiden ostopalvelut

eerika.leivo@kymenhva.fi

040 865 3190


Vierailuohjeet asumisyksiköissä

  • Tarttuvien tautien ehkäisyn kannalta on tärkeää, että asumisyksiköissä käy vain terveitä vierailijoita.
  • Vierailijan tulee huolehtia käsihygieniasta. Asumisyksikön henkilöstö ohjaa tarvittaessa maskin käyttöön.
  • Henkilökunnalta saa tarkempia yksikkökohtaisia ohjeita, joita tulee noudattaa.

Kymenlaakson hyvinvointialueen asumisyksiköt ja yhteystiedot

Takaisin ylös