Siirry sisältöön

Perheneuvola

Meillä perheneuvolassa asiakkaina ovat perheet, joissa on alle 13-vuotiaita lapsia.

Kasvatus- ja perheneuvonnan tavoitteena on lapsen kehityksen tukeminen vanhemmuutta ja perhesuhteita vahvistamalla. Asiakastyössä meillä on kolme eri ydintehtävää

Lapsen kehityksen tuki

Ota meihin yhteyttä, kun sinulla on huoli lapsen käyttäytymisestä tai kehityksestä, 

esimerkiksi​

Perheneuvolan palveluun et tarvitse lähetettä.

Ota yhteyttä perheneuvolaan

Puhelinajanvaraus

Perheneuvolan ajanvaraus palvelee puhelimessa arkisin klo 9-14. Perheneuvolan puhelin

Soita 05 220 6100

Voit perua varatun ajan tekstiviestillä. Kirjoita viestiin nimi, peruttava aika eli perheneuvola, päivämäärä ja kellonaika.

Lähetä viesti 050 902 3338

Lasten, nuorten ja perheiden Pyydä apua -palvelu

Pyydä apua -palvelusta voit kysyä omaan tilanteeseesi tai perheenjäsenen, ystävän tai muun läheisen avun tai tuen tarpeeseen liittyvistä asioista.

Siirry Pyydä apua -palveluun

Vastuuhenkilö

Arto Ripatti

johtava sosiaalityöntekijä

Kasvatus- ja perheneuvonta

arto.ripatti@kymenhva.fi

0401821312

Lastenpsykiatrian ammattilaiset hoitavat lapsen mielenterveyttä

Lastenpsykiatrian yksikön tehtävänä on lapsen hyvinvoinnin, toimintakyvyn ja kehityksen edistäminen sekä mielenterveyden tutkiminen ja hoito yhdessä lapsen, perheen ja verkoston kanssa. Tarjoamme tutkimusta ja hoitoa Kymenlaakson alle 13-vuotiaille lapsille, joiden on arvioitu tarvitsevan erikoissairaanhoitoa vakaviin mielenterveysongelmiin. Lastenpsykiatrian poliklinikat sijaitsevat Kouvolassa ja Kotkassa. 

Lastenpsykiatriaan tullaan lääkärin lähetteellä. Käynnit ovat perheelle maksuttomia. 

Lastenpsykiatrian avohoito Kotkassa ja Kouvolassa

Lastenpsykiatrialla toimii kaksi avohoidon työryhmää: arviointi-, konsultaatio- ja intensiivisen avohoidon työryhmä sekä tutkimus-, hoito- ja kuntoutustyöryhmä. Työryhmät toimivat kahdessa toimipisteessä Kotkassa ja Kouvolassa.

Konsultaatio- ja arviointityöryhmä tarjoaa lastenpsykiatrista konsultaatiota ja ottaa vastaan hoidon tarpeen arviointia vaativat lähetteet. Työryhmä vastaa myös pikkulapsipsykiatrisesta hoidosta sekä intensiivisestä avohoidosta. Tutkimus-, hoito- ja kuntoutustyöryhmä tarjoaa lastenpsykiatrista tutkimusta, hoitoa ja kuntoutusta, sekä tehostettua avohoitoa. 

Lastenpsykiatrian tehostettu avohoito

Lastenpsykiatrian tehostettuun avohoitoon kuuluu intensiivisen avohoidon työryhmä ja kaksipaikkainen päiväyksikkö. Päiväyksikkö tarjoaa tutkimusta, hoitoa ja kuntoutusta. Lapset tulevat päiväyksikkötutkimukseen ja hoitoon lähetteen perusteella. Edellytyksenä päiväyksikköhoidolle on vaikea-asteinen häiriö, joka estää psyykkistä kehitystä ja persoonallisuuden eheyden ylläpitoa, iänmukaista toimintaa, ihmissuhteita ja oppimista. Päiväyksikköhoidon aikana on mahdollisuus käydä peruskoulua Sairaalanmäen opetusyksikössä. 

Intensiivisen avohoidon työryhmä arvioi ja hoitaa tiivistä työskentelyä tarvitsevia lapsia perheineen, jos välttämätöntä tarvetta lastenpsykiatrian osastohoidolle ei ole. Intensiivisessä työssä on olennaista pysäyttää ja vakauttaa tilanne, kartoittaa lapsen psyykkistä vointia ja siihen vaikuttavia tekijöitä, jotta voidaan vähentää lapsen kuormitusta ja saada aikaan riittävän kattava jatkohoitosuunnitelma. 

Päivystyksellinen 24/7 akuuttiosastohoito toteutuu HUS lastenpsykiatrian yksikössä.

Lastenpsykiatrian toimipisteet ja yhteystiedot

Pipopäinen henkilö soittamassa puhelimella.

Enjaksa.fi

Enjaksa.fi on suunnattu vanhemmille. Palvelussa on muun muassa mahdollista tehdä huolikartoitus ja keskustella omista huolista chatissa ammattilaisen kanssa. Enjaksa.fi -chat on avoinna maanantaisin kello 14-16 ja perjantaisin kello 11-13.

Takaisin ylös