Siirry sisältöön

Meiltä saat apua gynekologisiin vaivoihin

Gynekologisia vaivoja ja sairauksia tutkitaan ja hoidetaan sairaalassa vuodeosastolla ja poliklinikoilla. Naistentautien poliklinikat sijaitsevat Kotkassa Kymenlaakson keskussairaalassa ja Kouvolassa ratamokeskuksessa. Naistentautien vuodeosasto sijaitsee Kymenlaakson keskussairaalassa.

Gynekologisia vaivoja ovat esimerkiksi

Hoitoon tullaan aina lähetteellä. Erikoisalan parissa meillä työskentelee gynekologeja, erikoistuvia lääkäreitä, kätilöitä, sihteeri ja Kotkassa myös seksuaaliterapeutti.

Jos sinulla on gynekologisia vaivoja, muttet ole saanut lähetettä, ota ensin yhteyttä terveysasemaan.

Asioi verkossa

Digitaalisessa asiointipalvelussa voit varata ja siirtää useimpia aikoja ja täyttää esitietolomakkeita.

Siirry asiointipalveluun

Ota yhteyttä puhelimitse

Terveysasemien puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 7–20. Voit jättää takaisinsoittopyynnön klo 8–14.

Soita 05 220 2000

Kuulovammaisia palvelemme tekstiviestitse.

Lähetä viesti 050 902 4017

Raskaudenkeskeytys

Kun suunnittelet raskaudenkeskeytystä, ota yhteyttä terveysasemien keskitettyyn ajanvarausnumeroon.

Käytämme ensisijaisesti hoitopolut-mobiilisovellusta raskaudenkeskeytystä suunnittelevien asiakkaiden kanssa. Terveysaseman ajanvarausnumerosta saat ohjeet mobiilisovelluksen käyttöön. Mobiilisovellus muistuttaa sinua sovituista ajanvarauksista ja tekee asioinnista helpompaa.

Naistenpoliklinikan terveydenhuollon ammattilainen ottaa sinuun yhteyttä, kun sinut on kirjattu sovellukseen asiakkaaksi ja samalla saat ajanvarauksen naistenpoliklinikan käynnille. Naistenpoliklinikalla tapaat sekä lääkärin että hoitajan.

Saat terveysasemalle yhteyden myös neuvolan chatin kautta

Hoitoa ja tutkimusta poliklinikalla

Naistenpoliklinikat Kymenlaakson keskussairaalassa ja Ratamokeskuksessa ovat arkipäivisin toimivia ajanvarauspoliklinikoita, joihin tullaan lääkärin lähetteellä. Lähetteen perusteella lääkäri tekee hoidontarpeen arvion ja määrittelee kiireellisyyden. Kiireetön aika annetaan kolmen kuukauden sisään, ja varatusta ajasta ilmoitetaan postitse.

Kiireellisissä tilanteissa ajan saa tyypillisesti 1-2 viikon sisään, ja ajanvarauksesta voidaan ilmoittaa puhelimitse. Päivystykselliset asiat hoidetaan virka-aikaan naistentautien poliklinikalla ja virka-ajan ulkopuolella keskussairaalan päivystyksessä.

Täytäthän ennen vastaanottoa esitietolomakkeen, jota hyödynnetään keskustelussa. Gynekologiseen tutkimukseen kuuluvat usein myös ultraääni ja näytteidenotto. Vastaanoton lopuksi tehdään usein jo jatkohoitosuunnitelma, tai mikäli päädytään odottamaan näytteiden vastauksia, suunnitelmasta voidaan sopia yhteydenotto puhelimitse tai kantapalvelua hyödyntäen.

Sekä Kotkassa että Kouvolassa tehdään myös polikliinisiä toimenpiteitä, kuten kohtuontelon tähystyksiä, kohdun lämpöpallohoitoja, kohdunkaulan LOOP-sähkösilmukkahoitoja ja virtsainkontinenssitoimenpiteitä.

Lisäksi Kymenlaakson Seri-tukikeskus toimii Kymenlaakson keskussairaalan naistentautien poliklinikan yhteydessä.

Naistentautien vuodeosasto

Naistentautien ja synnytysten vuodeosasto eli osasto 8 sijaitsee Kymenlaakson keskussairaalassa. Osastolla hoidetaan naistentautipotilaiden lisäksi raskaana olevia ja synnyttäneitä naisia sekä vastasyntyneitä. Myös osa kirurgisista naispotilaista hoidetaan osastolla 8.

Vuodeosastolla hoidetaan sairaalahoitoa tarvitsevia naistentautipotilaita esimerkiksi keskenmenon, raskauden keskeytyksen tai gynekologisten kasvainten vuoksi.

Naistentautien leikkauspotilaiden hoitopolku kulkee Leikon eli leikkaukseen kotoa –yksikön kautta. Yleisimpiä toimenpiteitä ovat esimerkiksi gynekologiset laskeumat sekä kohdunpoistoleikkaukset. Vuodeosastolle potilaat siirtyvät heräämöstä leikkauksen jälkeen.

Vierailut: Raskaana olevien ja synnyttäneiden luo vierailulle voivat tulla puolison tai nimetyn tukihenkilön lisäksi vauvan sisarukset ja isovanhemmat. Toivomme huomaavaisuutta vierailujen aikana, jotta mahdolliselle huonetoverille voidaan taata toipumisrauha. Vierailuajat ovat klo 8-20. Toivomme vierailut keskitettäväksi pääosin klo 13-18 välille.

Anna meille palautetta

Toivomme saavamme palautetta kaikesta toiminnastamme.

Osa naistenpoliklinikan asiakkaista saa vastaanottokäynnin jälkeen tekstiviestin, jossa asiakasta pyydetään arvioimaan kokemuksiaan palvelusta. Tekstiviestiä ei lähetetä kaikille asiakkaille, vaan viesti lähtee satunnaisotannalla. Tekstiviesti sisältää linkin lyhyeen kyselyyn, jossa asiakas arvioi suosittelun todennäköisyyttä 10-portaisella NPS-mittarilla. Asiakas voi halutessaan antaa avoimen palautteen arvionsa tueksi.

Toimipisteet ja yhteystiedot

Naistentautien vastuuhenkilö

Päivi Liesipuro

Palveluesimies

Takaisin ylös