Siirry sisältöön

Seri-tukikeskus seksuaaliväkivallan uhreille

Kymenlaakson Seri-tukikeskus tarjoaa apua yli 16-vuotiaille seksuaaliväkivaltaa (esimerkiksi raiskaus) kokeneille henkilöille sukupuolesta riippumatta. Tukikeskus sijaitsee Kotkassa Kymenlaakson keskussairaalassa naistentauti- ja synnytysyksikön yhteydessä. Alle 16-vuotiaat uhrit hoidetaan keskussairaalan lastentautien yksikössä.

Seri-tukikeskukseen voi hakeutua ilman lähetettä itse tai omaisen tai viranomaisen saattamana yhden kuukauden sisällä seksuaalirikoksen tapahtumisesta. Mikäli tapahtumasta on kulunut yli kuukausi, voi apua hakea oman alueen terveysasemalta tai kolmannen sektorin toimijoilta, kuten TukiNainen, Rikosuhripäivystys tai Tyttöjen/Poikien talo.

Seri-tukikeskukseen hakeutuminen ei edellytä rikosilmoituksen tekoa, vaikka siihen rohkaistaankin.

Ota yhteyttä puhelimitse

Seri-tukikeskus palvelee puhelimitse ympäri vuorokauden.

Soita 05 220 2424

Tukikeskuksen palvelut

Seri-tukikeskuksessa asiointi on maksutonta. Tukikeskuksen palveluihin kuuluvat seksuaalirikoksen uhrin lääketieteellinen hoito, oikeuslääketieteelliset tutkimukset ja jatkohoitosuunnitelma. Lisäksi tukikeskuksessa annetaan tukea traumaattisesta kokemuksesta toipumiseen ja jaetaan tietoa myös muista tukipalveluista.

Seri-tukikeskuksessa työskentelee lääkäreitä, kätilöitä, sairaanhoitajia sekä kriisityöntekijöitä, ja tarvittaessa käytettävissä on myös psykiatrinen sairaanhoitaja, seksuaaliterapeutti ja sosiaalityöntekijä.

Toivomme palautetta toiminnastamme

Kun olet asioinut keskuksessa, vastaathan vielä kyselyyn. Palautteet kerätään Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselle, ja niiden avulla voimme kehittää omaa toimintaamme.  

Sinua ei voida tunnistaa kyselyn perusteella.

Turvakoti Kymenlaaksossa

Kymenlaakson turvakoti Villa Jensen on kodinomainen paikka, jossa lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokenut saa suojan ja ammatillista apua väkivallan loppumiseksi. Turvakodista saa kriisiapua äkilliseen tilanteeseen, ohjausta ja neuvontaa sekä tukea ja tietoa myös käytännön asioiden järjestämiseen.

Turvakotipalvelu on saatavilla kaikenikäisille, naisille, miehille, yksin sekä lasten kanssa tuleville aikuisille. Turvakotipalvelu on asiakkaalle maksutonta.

Hoitopaikat

Katso myös

Takaisin ylös