Siirry sisältöön

Apuvälinepalvelut Kymenlaaksossa

Apuvälineet helpottavat itsenäistä selviytymistä kotona ja kodin ulkopuolella. Voit saada apuvälineen lainaan, jos toimintakykysi on alentunut sairauden, vamman tai ikääntymisen vuoksi. Apuvälinepalvelusta lainataan tavallisimpia apuvälineitä. Tavallisimpia apuvälineitä ovat esimerkiksi:

Apuvälinepalvelussa sinulle valitaan sopiva apuväline. Apuväline säädetään sopivaksi ja sen käyttö opetetaan. Jos apuvälineesi tarvitsee korjausta tai huoltoa, ota yhteyttä apuvälinepalveluun.

Yksilöllistä arviota vaativia apuvälineitä ovat esimerkiksi kotihoitosängyt, painehaavapatjat, sähköpyörätuolit ja nostolaitteet. Yksilöllisiin apuvälineisiin vaaditaan terveydenhuollon ammattilaisen kirjallinen suositus. Lisäksi vaikeavammaisten ja lasten apuvälineiden tarpeen arvioi ensin terveydenhuollon ammattilainen.

Apuvälineitä lainataan valtakunnallisen ohjeen mukaisesti. Luovutusperusteiden lisäksi arvioidaan aina myös sinun yksilöllinen tilanteesi.

Apuvälinepalveluissa asiointi

Apuvälinepalvelussa voit asioida aukioloaikoina ilman lähetettä tai ajanvarausta. Varaa kuitenkin aika pyörätuolin sovitukseen. Voit asioida apuvälinekeskuksessa myös toisen puolesta. Apuvälineiden lainaus on maksutonta.

Apuvälinepalveluiden aukioloajat ja asiointiohjeet vaihtelevat toimipisteittäin. Toimipisteiden yhteystiedot löydät alla olevasta listasta.

Sähköinen yhteydenotto

Voit olla yhteydessä apuvälinepalveluihin myös sähköisesti.

  1. Kirjaudu Hyvikseen.
  2. Valitse Aloita asiointi.
  3. Valitse Kuntoutuspalvelut ja apuvälineet.
  4. Valitse Ota yhteyttä apuvälinepalveluihin.

Apuvälinepalveluiden toimipisteet ja yhteystiedot

Apuvälinepalveluiden vastuuhenkilö

Teija Lifflander

Palveluesimies

Apuvälinepalvelut

teija.lifflander@kymenhva.fi

Takaisin ylös