Siirry sisältöön

Apuvälinepalvelut Kymenlaaksossa

Apuvälineet helpottavat itsenäistä selviytymistä kotona ja kodin ulkopuolella. Voit saada apuvälineen lainaan, jos toimintakykysi on alentunut sairauden, vamman tai ikääntymisen vuoksi. Apuvälinepalvelusta lainataan tavallisimpia apuvälineitä. Tavallisimpia apuvälineitä ovat esimerkiksi:

Apuvälinepalvelussa sinulle valitaan sopiva apuväline. Apuväline säädetään sopivaksi ja sen käyttö opetetaan. Jos apuvälineesi tarvitsee korjausta tai huoltoa, ota yhteyttä apuvälinepalvelun huoltoon.

Apuvälinepalveluissa asiointi

Apuvälinepalvelussa voit asioida aukioloaikoina ilman lähetettä tai ajanvarausta. Varaa kuitenkin aika pyörätuolin sovitukseen. Voit asioida apuvälinekeskuksessa myös toisen puolesta. Apuvälineiden lainaus on maksutonta.

Apuvälinepalveluiden aukioloajat ja asiointiohjeet vaihtelevat toimipisteittäin. Toimipisteiden yhteystiedot löydät alla olevasta listasta.

Yksilöllistä arviota vaativia apuvälineitä ovat esimerkiksi kotihoitosängyt, painehaavapatjat, sähköpyörätuolit ja nostolaitteet. Yksilöllisiin apuvälineisiin vaaditaan terveydenhuollon ammattilaisen kirjallinen suositus. Lisäksi vaikeavammaisten ja lasten apuvälineiden tarpeen arvioi ensin terveydenhuollon ammattilainen.

Apuvälineitä lainataan valtakunnallisen ohjeen mukaisesti. Luovutusperusteiden lisäksi arvioidaan aina myös sinun yksilöllinen tilanteesi

Lääkinnällisen kuntoutuksen ostopalvelut

Ota yhteyttä lääkinnällisen kuntoutuksen ostopalveluiden toimistoon, jos sinulla on kysyttävää aikaisemmin myönnetystä yksilöllisestä apuvälineestä tai terapiasta.

Yksilöllistä apuvälinettä ja terapiaa varten tarvitset voimassa olevan kuntoutussuunnitelman tai terveydenhuollon ammattilaisen tekemän suosituksen. Suositus tai hakemus toimitetaan perusteluineen Lääkinnällisen kuntoutuksen ostopalveluiden toimistoon, jossa asia käsitellään. Saat päätöksen aina kirjallisena postitse kotiin.

Jos olet jo hankkinut tai saanut palveluita ennen maksusitoumuksen myöntämistä, ei maksusitoumusta myönnetä jälkikäteen. Hyvinvointialue laskuttaa asiakkaalta omavastuuosuuden sarjahoidosta yli 18-vuotiailta.

Lääkinnällisen kuntoutuksen ostopalvelujen toimipiste sijaitsee Kouvolan apuvälinekeskuksen yhteydessä.

Apuvälinepalveluiden toimipisteet ja yhteystiedot

Takaisin ylös