Siirry sisältöön

Mistä saan apua?

Mikäli oman mielenterveyden tilasi tai päihteiden käyttösi askarruttaa sinua, ota ensin yhteyttä mielenterveys- ja päihdepalveluiden neuvontaan. Tarjoamme apua ja tukea sekä tarvittaessa ohjaamme sinut tilanteeseesi parhaiten sopivan palvelun piiriin.

Ota rohkeasti yhteyttä joko Asiointipalvelussa tai soita asiakasneuvontaamme. Käythän täyttämässä Terapianavigaattorin ennen yhteydenottoa. Järjestämme lisäksi matalan kynnyksen mielialaryhmiä.

Terapianavigaattori sujuvoittaa hoidon tarpeen arviointia ja nopeuttaa oikeaan hoitoon tai palveluun pääsyäsi. Terapianavigaattorin täyttäminen vie keskimäärin 20-30 minuuttia, joten varaa itsellesi rauhallinen hetki sen täyttämiseen. Kysymykset kartoittavat oireiden ja ongelmien luonnetta sekä hoitoon liittyviä tarpeita. Terapianavigaattorin täyttäminen on vapaaehtoista.

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen neuvonta

Ota yhteyttä puhelimitse

Ota yhteyttä mielenterveys- ja päihdepalveluiden asiakasneuvontaan, jos olet huolissasi omasta tai läheistesi mielenterveydestä tai päihteidenkäytöstä. Palvelemme arkisin klo 7-18.

Soita 05 220 2150

Keskustele chatissa

Mielenterveys- ja päihdepalveluiden chatissa voit keskustella nimettömästi terveydenhuollon ammattilaisen kanssa, jos sinulla on huoli omasta tai läheisen mielenterveydestä, päihteidenkäytöstä tai rahapelaamisesta. Palvelemme arkisin klo 9-14.

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen chat

Asioi sähköisesti

Jos oma tilanne askarruttaa, voit ottaa yhteyttä mielenterveys- ja päihdepalvelujen neuvontaan Asiointipalvelussa tai täyttää itsearviontilomakkeen.

Siirry Asiointipalveluun

Varatun ajan peruminen

Voit peruuttaa mielenterveys- ja päihdepalveluiden asiakasneuvonnan kautta varatun ajan tekstiviestitse. Kirjoita viestiin nimi, syntymäaika sekä varatun ajan ajankohta (pvm + klo). Jos sinulla on jo olemassa oleva hoitosuhde esimerkiksi poliklinikalla, otathan varattuihin aikoihin liittyvissä asioissa suoraan sinua hoitavaan yksikköön.

Lähetä viesti 045 7395 9144

Apua ja tukea mielialaoireisiin mielialaryhmästä

Mielialaryhmä tarjoaa varhaisen vaiheen tukea, jos sinulla tai läheiselläsi on mieliala- tai masennusoireilua ja tarvitset siihen apua.

Ryhmässä tukea tarjoavat sekä terveydenhuollon ammattilaiset että kokemusasiantuntijat. Yhdessä käsiteltäviä teemoja ovat esimerkiksi masennuksen noidankehä, arvostukset ja pelot sekä kokonaisvaltainen hyvinvointi. Ryhmän tarkoituksena on antaa apua ja tukea mieliala- tai masennusoireiden kanssa pärjäämiseen. 

Ryhmään osallistuminen on maksutonta, eikä sitä varten tarvitse lähetettä tai diagnoosia.

Katso seuraavat ryhmät ja ilmoittaudu mukaan

Mielialaryhmän aloitustapaaminen

ma 6.11. klo 13:00
Toukolantie 4, 48210 Kotka

Mielialaryhmän aloitustapaaminen

ti 7.11. klo 13:00
Hiljainen huone, Ratamokeskus
Ruskeasuonkatu 3, 45100 Kouvola

Mielialaryhmän aloitustapaaminen

ke 8.11. klo 13:00
Virolahden terveysasema
Itätie 13, 49900 Virolahti
Takaisin ylös