Siirry sisältöön

Maahanmuuttajien sosiaalipalvelut

Kymenlaakson hyvinvointialueen aikuissosiaalityön maahanmuuttotyön ammattilaiset vastaavat kuntapaikan saaneiden turvapaikanhakijoiden sekä kiintiöpakolaisten sosiaalipalveluista. Kotoutumisen ohjauksesta vastaavat Kymenlaakson kunnat.

Sosiaalipalveluissa arvioidaan sosiaalipalveluiden tarvetta ja toteutetaan suunnitelmallista sosiaaliohjausta ja sosiaalityötä. Lisäksi työskennellään yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa kunnan kotoutumistyön tueksi.  Tavoitteena on ennaltaehkäisyn ja varhaisen puuttumisen avulla ylläpitää ja parantaa asiakkaan hyvinvointia, terveyttä, omatoimisuutta, osallisuutta ja toimintakykyä sekä opastaa yhteiskuntaan integroitumisessa sosiaalityön keinoin.

Aikuissosiaalityön maahanmuuttotyön ammattilaiset järjestävät myös ihmiskaupan uhrien sekä maassa ilman oleskelulupaa olevien palvelut.

Toimipisteet sijaitsevat Kotkan ja Kouvolan sosiaalitoimistojen yhteydessä.

Maahantulotarkastus ja terveyspalveluihin ohjaaminen

Kuntapaikan saaneiden ukrainalaisten, muiden turvapaikanhakijoiden, kiintiöpakolaisten ja perheenyhdistämisen kautta maahan tulleiden lakisääteisistä maahantulotarkastuksista sekä terveyspalveluihin ohjaamisesta: Tieto kulkee kunnista suoraan maahanmuuttajatyöhön erikoistuneille sairaanhoitajille, jotka kontaktoivat tarkastukseen oikeutetut.

Pääsääntöisesti asiakkaat voivat käyttää maahanmuuttajien terveydenhoitajan palveluita niin kauan kun ovat kotouttamispalveluiden piirissä.

Toimipisteet sijaitsevat Kotkan terveysasemalla ja Kouvolassa hyvinvointialueen toimipisteessä Kalevankadulla.

Voit kysyä Kymenlaakson hyvinvointialueen sosiaalipalveluista maahanmuuttajille sosiaalihuollon asiakasneuvonnasta:

Sosiaalihuollon asiakasneuvonnan puhelinpalvelu

Sosiaalihuollon asiakasneuvonnasta saat tietoa sosiaalipalveluista tai apua omaan tai läheisen arjessa selviytymiseen liittyvissä asioissa. Ohjaamme tarvittaessa oikean palvelun piiriin. Puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 9–14. Ajalla 1.–28.7. puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 9–12.

Soita 05 220 6000

Sosiaalihuollon asiakasneuvonnan chat

Sosiaalihuollon ammattilaiset vastaavat chatissa ti-to klo 13-15. Chat avautuu sivun alalaidan puhekuplaikonista. Valitse tai etsi ”Chat-palvelut” ja ”Sosiaalihuollon asiakasneuvonnan chat”. Asiointi alkaa ilman tunnistautumista. Tarvittaessa ammattilainen voi pyytää sinua tunnistautumaan mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla.

Varaa soittoaika asiointipalvelussa

Voit varata sinulle sopivan soittoajan digitaalisen asiointipalvelun kautta.

Siirry asiointipalveluun

Sosiaalitoimistot ja yhteystiedot

Katso myös

Takaisin ylös