Siirry sisältöön

Maahanmuuttajien sosiaalipalvelut

Kymenlaakson hyvinvointialueen aikuissosiaalityön maahanmuuttotyön ammattilaiset vastaavat kuntapaikan saaneiden turvapaikanhakijoiden sekä kiintiöpakolaisten sosiaalipalveluista. Kotoutumisen ohjauksesta vastaavat Kymenlaakson kunnat.

Sosiaalipalveluissa arvioidaan sosiaalipalveluiden tarvetta ja toteutetaan suunnitelmallista sosiaaliohjausta ja sosiaalityötä. Lisäksi työskennellään yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa kunnan kotoutumistyön tueksi.  Tavoitteena on ennaltaehkäisyn ja varhaisen puuttumisen avulla ylläpitää ja parantaa asiakkaan hyvinvointia, terveyttä, omatoimisuutta, osallisuutta ja toimintakykyä sekä opastaa yhteiskuntaan integroitumisessa sosiaalityön keinoin.

Aikuissosiaalityön maahanmuuttotyön ammattilaiset järjestävät myös ihmiskaupan uhrien sekä maassa ilman oleskelulupaa olevien palvelut.

Toimipisteet sijaitsevat Kotkan ja Kouvolan sosiaalitoimistojen yhteydessä.

Maahantulotarkastus ja terveyspalveluihin ohjaaminen

Kuntapaikan saaneiden ukrainalaisten, muiden turvapaikanhakijoiden, kiintiöpakolaisten ja perheenyhdistämisen kautta maahan tulleiden lakisääteisistä maahantulotarkastuksista sekä terveyspalveluihin ohjaamisesta: Tieto kulkee kunnista suoraan maahanmuuttajatyöhön erikoistuneille sairaanhoitajille, jotka kontaktoivat tarkastukseen oikeutetut.

Pääsääntöisesti asiakkaat voivat käyttää maahanmuuttajien terveydenhoitajan palveluita niin kauan kun ovat kotouttamispalveluiden piirissä.

Toimipisteet sijaitsevat Kotkan terveysasemalla ja Kouvolassa hyvinvointialueen toimipisteessä Kalevankadulla.

Voit kysyä Kymenlaakson hyvinvointialueen sosiaalipalveluista maahanmuuttajille sosiaalihuollon asiakasneuvonnasta:

Ota yhteyttä puhelimitse

Sosiaalihuollon asiakasneuvonnasta voit kysyä sosiaalipalveluistamme tai apua esimerkiksi omaan tai läheisen arjessa selviytymiseen liittyvissä asioissa. Ohjaamme tarvittaessa oikean palvelun piiriin. Palvelemme puhelimessa arkisin klo 9–14.

Soita 05 220 6000

Varaa soittoaika verkossa

Voit varata sinulle sopivan soittoajan sähköisessä Asiointipalvelussa.

Siirry Asiointipalveluun

Sosiaalitoimistot ja yhteystiedot

Katso myös

Takaisin ylös