Siirry sisältöön

Vastaamme maahanmuuttajien sote-palveluista

Kymenlaakson hyvinvointialueen maahanmuuttopalveluiden aikuissosiaalityön ammattilaiset vastaavat kuntapaikan saaneiden turvapaikanhakijoiden sekä kiintiöpakolaisten sosiaali- ja terveyspalveluista. Kotoutumisen ohjauksesta vastaavat Kymenlaakson kunnat.

Maahanmuuttopalveluissa vastataan pakolaistaustaisten kuntaan saapuvien kotoutumista tukevista alkuvaiheen palveluista. Maahanmuuttopalvelut vastaavat palveluista 3-4 vuotta asiakkuuden ajan, minkä jälkeen asiakkaat siirtyvät kaikille yhteisten sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä kuntien maahanmuuttopalveluiden piiriin.

Maahanmuuttopalvelut ohjaavat ja auttavat asiakkaita elämän alkuun Suomessa sekä toimivat yhteistyössä muiden sektorien ja toimijoiden kanssa asiakkaiden kotoutumisen tukemiseksi.  Tavoitteena on ennaltaehkäisyn ja varhaisen puuttumisen avulla ylläpitää ja parantaa asiakkaan hyvinvointia, terveyttä, omatoimisuutta, osallisuutta ja toimintakykyä sekä opastaa yhteiskuntaan integroitumisessa.

Maahanmuuttajatyömme tapahtuu sosiaalityön, sosiaaliohjauksen, monipuolisen palveluneuvonnan sekä terveysneuvonnan avulla. Maahanmuuttopalvelujen toimipisteet sijaitsevat Kotkan ja Kouvolan sosiaalitoimistojen yhteydessä. Maahanmuuttajien terveydenhoitaja palvelee Kouvolassa osoitteessa Kalevankatu 13, 45600 Kouvola.

Voit kysyä Kymenlaakson hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalveluista maahanmuuttajille sosiaalihuollon asiakasneuvonnasta.

Ota yhteyttä puhelimitse

Sosiaalihuollon asiakasneuvonnasta voit kysyä sosiaalipalveluistamme tai apua esimerkiksi omaan tai läheisen arjessa selviytymiseen liittyvissä asioissa. Ohjaamme tarvittaessa oikean palvelun piiriin. Palvelemme puhelimessa arkisin klo 9-14.

Soita 05 220 6000

Varaa soittoaika verkossa

Voit varata sinulle sopivan soittoajan sähköisessä Asiointipalvelussa.

Siirry Asiointipalveluun

Sosiaalitoimistot ja yhteystiedot

Katso myös

Takaisin ylös