Siirry sisältöön

Aikuisten sosiaalityössä autamme ratkaisujen etsimisessä

Aikuissosiaalityössä autamme asiakkaita etsimään ratkaisuvaihtoehtoja erilaisissa sosiaalisissa ja taloudellisissa ongelmissa sekä elämäntilanteiden muutoksissa ja kriiseissä. Suunnitelmallisessa työssä työskentelemme asiakkaan kanssa yhdessä laaditun asiakassuunnitelman pohjalta.

Kun tarvitset apua, ota ensin yhteyttä sosiaalihuollon asiakasneuvontaan.

Sosiaalihuollon asiakasneuvonnan puhelinpalvelu

Sosiaalihuollon asiakasneuvonnasta saat tietoa sosiaalipalveluista tai apua omaan tai läheisen arjessa selviytymiseen liittyvissä asioissa. Ohjaamme tarvittaessa oikean palvelun piiriin. Puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 9–14. Ajalla 1.–28.7. puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 9–12.

Soita 05 220 6000

Sosiaalihuollon asiakasneuvonnan chat

Sosiaalihuollon ammattilaiset vastaavat chatissa ti-to klo 13-15. Chat avautuu sivun alalaidan puhekuplaikonista. Valitse tai etsi ”Chat-palvelut” ja ”Sosiaalihuollon asiakasneuvonnan chat”. Asiointi alkaa ilman tunnistautumista. Tarvittaessa ammattilainen voi pyytää sinua tunnistautumaan mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla.

Varaa soittoaika asiointipalvelussa

Voit varata sinulle sopivan soittoajan digitaalisen asiointipalvelun kautta.

Siirry asiointipalveluun

Mielenterveys- ja päihdeavopalveluiden sosiaalityö

Psykiatrian poliklinikoiden moniammatillisissa työryhmissä työskentelee sosiaalityöntekijöitä ja sosiaaliohjaajia. Heidän tehtävänään on tukea monipuolisesti asiakkaan elämänhallintaa terveyssosiaalityön keinoin sekä arvioimalla sosiaalipalvelujen tarvetta. Poliklinikalle tullaan lähetteellä.

Työmenetelminä ovat muun muassa palvelutarpeen arviointi ja asiakassuunnitelmien laatiminen. He tekevät tarvittaessa esimerkiksi päihdelaitoskuntoutukseen liittyvät palvelutarpeen arvioinnit.

Sosiaalityön asiointi- ja toimipisteet

Kymenlaakson sosiaalityö palvelee useissa toimipisteissä ympäri Kymenlaakson. Asioida voi sekä sosiaalitoimistoissa että terveysasemien yhteydessä. Asiointi ajanvarauksella.

Takaisin ylös