Siirry sisältöön

Kuluneen vuoden alussa jännitimme, miten saamme hyvinvointialueiden arjen pyörimään ilman suuria haasteita. Kymenlaaksossa tässä onnistuttiin erinomaisesti – palveluissa ei ollut muutoksesta johtuvia ongelmia ja noin 6700 hyvinvointialueen ammattilaista saivat heille kuuluvat palkkansa ajallaan. Myös ensimmäisen vuoden arkea voitaneen kuvata loppujen lopuksi normaaliksi: vuoteen ei mahtunut mahdottomaksi koettavia yllätyksiä, vaikka hyvinvointialueiden toimintaan liittyy paljon uutta ja epävarmuutta on riittänyt niin omaan toimintaan liittyvissä kuin yleisen maailman tilanteeseen liittyvissä kysymyksissä.  

Jos ensimmäinen vuosi olikin jännityksestä huolimatta melko tasainen, niin meillä Kymenlaaksossa kuin kaikilla muillakin hyvinvointialueilla, voidaan arvioida seuraavien vuosien olevan jo vaihtelevampia. Meidän tulee kehittää ratkaisut, joilla Kymenlaakson hyvinvointialue pystyy toimimaan alueensa asukkaita varten laadukkaasti ja taloudellisesti. Tämä yhtälö jo itsessään tuottaa sen, ettei helppoja ja nopeita ratkaisuja ole ja tekemistä riittää. Meillä on suurten kehitysten vuodet edessämme ja se kysyy viisautta, innovatiivisuutta ja epävarmuuden sietoa meiltä kaikilta. Yhdessä meillä on kuitenkin erinomaiset mahdollisuudet onnistua. 

Kymenlaaksolaisten palautteissa toivottiin lehdelle jatkoa

Olemme joka numerossa toivoneet palautetta lehdestä, joka on toiminut tänä vuonna kokeiluna. Erityisesti syksyn numeron yhteydessä toivoimme palautetta, jotta se toisi tarvittavaa tietoa seuraavan vuoden suunnitelmiin – kiitos jokaisesta saamastamme palautteesta!  

Palautteiden viesti oli lähes poikkeuksetta sama: lehdelle on tarvetta ja sen sisällöistä ollaan kiinnostuneita. Onkin ilo todeta, että asukaslehtemme ilmestyy myös vuonna 2024. Ensimmäinen numero on näillä näkymin tulossa kevään korvilla, ja sitä ennen teemme hieman kehitystyötä lehden sisältöihin ja ilmeeseen kuin myös saatavuuteen muiden muassa jakelun osalta.  

Hyvää alkavaa vuotta 2024, 

Anni Björklund, viestintäjohtaja 

Takaisin ylös