Siirry sisältöön

Ehkäisevällä päihdetyöllä edistetään hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta paitsi yksilöiden ja yhteisöjen jokapäiväisessä elämässä niin myös laajemmin yhteiskunnassa. Alkoholista, huumeista,
tupakka- ja nikotiinituotteista sekä rahapelaamisesta aiheutuu monenlaisia haittoja käyttäjän itsensä lisäksi läheisille, muille ihmisille, yhteisöille ja yhteiskunnalle.

Terveydelliset, sosiaaliset ja taloudelliset haitat heikentävät työn tuottavuutta sekä kuormittavat kuntien ja hyvinvointialueiden palveluita ja taloutta. Kunnat ja hyvinvointialueet ovat avainasemassa ehkäisevän päihdetyön toteuttamisessa.

Päihdetilannekysely

Kymenlaakson päihdetilannekysely toteutettiin Kymenlaakson hyvinvointialueella ja kaikissa Kymenlaakson kunnissa 28.9.–12.11.2023.

Kyselyllä kartoitettiin Kymenlaakson asukkaiden näkemyksiä ja mielipiteitä päihteiden, tupakka- ja nikotiinituotteiden ja rahapelien käytöstä ja niiden ehkäisemisen keinoista viimeisen 12 kuukauden aikana. Kyselyn tuloksia hyödynnetään alueellisessa ehkäisevässä päihdetyössä, sekä alueellisessa hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen raportoinnissa.

Lisätietoja

Juha Kinnunen

Kehittämiskoordinaattori

Ehkäisevä päihdetyö

juha.kinnunen@kymenhva.fi

0404863376

Takaisin ylös