Siirry sisältöön

Kumpulan asumispalveluyksikkö on tarkoitettu täysi-ikäisille kymenlaaksolaisille kehitysvammaisille asiakkaille. Kumpulassa on sekä yhteisöllisen asumisen että ympärivuorokautisen palveluasumisen asiakaspaikkoja.

Kumpulaan muuttaminen edellyttää, että sinulle on tehty laaja-alainen palvelutarpeen arviointi ja olet saanut päätöksen yhteisölliseen asumispalveluun tai ympärivuorokautiseen palveluasumiseen. Tilanteesi arvioidaan kokonaisvaltaisesti päätöstä tehtäessä.

Kumpulan yhteisöllisessä asumisessa asut omassa asunnossasi turvallisessa asumisyksikössä. Tavoitteenamme on, että saat elää mahdollisimman itsenäistä ja omatoimista elämää. Kumpulan henkilökunta ohjaa ja tukee sinun kanssasi niitä taitoja, joita sinulla on sekä auttaa vahvistamaan omatoimisuuttasi ja pärjäämistäsi. Saat harjoittaa omatoimisuutta ja päättää itse asioistasi niin pitkälle kuin se vain on mahdollista. Saat Kumpulan ohjaajilta tarvitsemaasi apua ja tukea omatoimisuuden ja asumisen taitojen tiiviiseen harjoitteluun. Tavoitteenamme on, että harjaantumisen kautta sinulla olisi mahdollisuus asua itsenäisesti. Jos tämä ei ole mahdollista, on tavoitteenamme taata sinulla turvallinen asuminen asumisyksikössämme.

Kumpulan ympärivuorokautisessa palveluasumisessa saat yksilöllistä ohjausta, tukea sekä tarvittavaa huolenpitoa ja hoitoa tarpeidesi mukaan vuorokaudenajasta riippumatta. Olet oman elämäsi asiantuntijana toimintamme keskiössä ja tavoitteenamme on, että voit elää hyvää, omannäköistä elämää kanssamme. Tuemme sinua itsenäiseen päätöksentekoon elämääsi koskevissa asioissa. Toimintamme perustuu sinun tarpeidesi ja voimavarojesi tunnistamiseen. Tuemme sinua elämään mahdollisimman itsenäisesti ja tekemään elämääsi koskevia itsenäisiä päätöksiä. Tavoitteenamme on tukea sinua elämässäsi ylläpitämällä toimintakykyäsi ja omatoimisuuttasi itsemääräämisoikeuttasi kunnioittaen.

Kumpula sijaitsee Pikku-Palomäen kupeessa Kouvolassa. Kumpulasta on lyhyt kävelymatka ulkoilureitille ja läheisiin kauppoihin. Myös Urheilupuisto on lyhyen kävelymatkan päässä. Linja-autopysäkki on myös lähellä.

Käyntitiedot

Tapiolankatu 43 C
45200 Kouvola

Palveluajat

Avoinna ympäri vuorokauden

Yhteystiedot

Kumpula asumispalveluohjaaja

040 357 6654

Kumpula Ohjaajat

040 489 9010

Kumpula Sairaanhoitaja

040 483 3219

Vastuuhenkilö

Sari Auvinen

Palveluesimies

040 483 3114

Katso myös

Takaisin ylös