Siirry sisältöön

Lasten kuntouttaminen fysioterapialla

Fysioterapia-arviointia voidaan tarvita silloin, kun lapsella tai nuorella on haasteita motorisessa kehityksessä ja liikunnallisissa taidoissa ikätasoon nähden tai ongelmia tuki- ja liikuntaelimistön kehityksessä ja toiminnassa. Fysioterapiakäynnit sisältävät aina myös lapsen tai nuoren sekä vanhempien ohjausta. Tarvittaessa voidaan toteuttaa yksilöllistä tai ryhmämuotoista kuntoutusta sekä seurantakäyntejä.

Lasten fysioterapia on tarkoitettu alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille. Lasten fysioterapeutteja työskentelee perusterveydenhuollossa ja erikoissairaanhoidossa.

Perusterveydenhuollon lasten fysioterapeutin vastaanotolle tullaan terveydenhuollon ammattilaisen (esimerkiksi lääkärin tai neuvola- tai kouluterveydenhoitajan) kautta. Perusterveydenhuollon lasten fysioterapeutit palvelevat Haminassa, Kouvolassa Keltakankaalla ja keskustassa sekä Kotkassa keskustassa.

Erikoissairaanhoidon lasten fysioterapeutin vastaanotolle ohjaudutaan lääkärin lähetteellä. Erikoissairaanhoidossa lasten fysioterapeutit työskentelevät yhteistyössä kaikkien lasten erikoisalojen kanssa. Erikoissairaanhoidon fysioterapeutit palvelevat Kymenlaakson keskussairaalassa ja Kymenlaakson psykiatrisessa sairaalassa.

Toimipisteet ja yhteystiedot

Vastuuhenkilö

Lasten kuntoutus Palveluesimies

Fysio- ja toimintaterapia, kuntoutusohjaus

0400 571 805

Fysioterapian kotiharjoitusohjelmat koululaisille

Alla olevilla videoilla on ohjeistettu seuraavat koululaisille suunnatut harjoitusohjelmat:

Päänsärkyisen nuoren ensivaiheen harjoitusohjelma

Lihasvoimaharjoitteet nilkan asennon parantamiseksi

Keskivartalon lihasvoima- ja liikkuvuusharjoitteet selän puolieroissa

Pipopäinen henkilö soittamassa puhelimella.

Enjaksa.fi

Enjaksa.fi on suunnattu vanhemmille. Palvelussa on muun muassa mahdollista tehdä huolikartoitus ja keskustella omista huolista chatissa ammattilaisen kanssa. Enjaksa.fi -chat on avoinna maanantaisin kello 14-16 ja perjantaisin kello 11-13.

Takaisin ylös