Siirry sisältöön

Niittytupa sijaitsee Hyvinvointikeskus Kunilan yhteydessä ja tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista kehitysvammaisille henkilöille. Niittytuvassa on yhdeksän ympärivuorokautisen palveluasumisen asiakaspaikkaa ja asuntoa. Niittytuvan yhteydessä toimii kaksi yhteisöllisen asumisen asiakaspaikkaa tarjoava Mäkitupa. Niittytupaan tai Mäkitupaan muuttaminen edellyttää, että sinulle on tehty laaja-alainen palvelutarpeen arviointi ja olet saanut päätöksen joko ympärivuorokautiseen palveluasumiseen tai yhteisölliseen asumispalveluun pääsemiseksi. Tilanteesi arvioidaan kokonaisvaltaisesti päätöstä tehtäessä. Voit hakea Niittytupaan tai Mäkitupaan, kun tarvitsemasi hoidon ja huolenpidon määrä on kasvanut niin suureksi, että et voi asua enää omassa kodissasi.

Niittytuvan henkilökunta vastaa yksilöllisiin tarpeisiisi, kun tarvitset apua vuorokaudenajasta riippumatta. Niittytuvassa ylläpidämme ja edistämme toimintakykyäsi, terveyttäsi ja hyvinvointiasi lisääviä tekijöitä. Huomioimme osallisuutesi ja itsemääräämisoikeutesi ja kannustamme siihen. Niittytuvassa keskitytään voimavarojesi tunnistamiseen, toimintakykysi edistämiseen ja tukemiseen sekä omien tavoitteidesi ymmärtämiseen. Saat elää omannäköistä elämää ja suunnittelemme tarvitsemasi palvelut sinun ja läheistesi kanssa.

Mäkituvan yhteisöllisessä asumisessa saat ohjausta, tukea sekä tarvittavaa hoitoa ja kodinomaista asumista turvallisessa ympäristössä. Sinulla ei ole kuitenkaan pääsääntöisesti tarvetta yöaikaiseen apuun. Tavoitteenamme on tukea sinua mahdollisimman itsenäiseen asumiseen, ylläpitää toimintakykyäsi sekä omatoimisuuttasi itsemääräämisoikeuttasi kunnioittaen. Saamasi tuki perustuu yksilölliseen tuen tarpeeseesi. Mäkituvassa asut omassa asunnossasi. Sinua tuetaan toimimaan mahdollisimman paljon itse niissä asioissa, jotka osaat ja hallitset, mutta tarvittaessa saat avun kaikissa arjen toimissasi. Saat tarvittavan avun esimerkiksi kauppa-asiointiin, raha-asioiden hoitoon ja lääkärikäynteihin.

Mäkituvassa ja Niittytuvassa sinua autetaan ja tuetaan tarpeidesi mukaisesti. Sinua avustetaan liikkumisessa ja osallistumisessa esimerkiksi ulkoiluun, tapahtumiin ja harrastuksiin. Sinulla saa käydä läheisiä ja ystäviä kylässä, ja tuemme sinua yhteyden pitämisessä heihin.

Käyntitiedot

Keskustie 6
49700 Miehikkälä

Palveluajat

Avoinna ympäri vuorokauden

Yhteystiedot

Niittytupa Tiimivastaava

040 549 3331

Niittytupa sairaanhoitajat

040 199 1386

Niittytupa

044 383 5086

Vastuuhenkilö

Marja-Riitta Husu

Palveluesimies

Ikääntyneiden asumispalvelut

0405122316

Katso myös

Takaisin ylös