Siirry sisältöön

Nuuttikoti on kehitysvammaisille asiakkaille tarkoitettu palveluasumisen yksikkö, jossa on henkilökuntaa ympäri vuorokauden.

Nuuttikodin ympärivuorokautisessa palveluasumisessa saat ohjausta, tukea ja hoitoa sekä kodinomaista asumista turvallisessa ja kuntoutumista tukevassa ympäristössä. Tavoitteenamme on tukea sinua mahdollisimman itsenäiseen asumiseen, ylläpitää toimintakykyäsi sekä omatoimisuuttasi itsemääräämisoikeuttasi kunnioittaen. Taitojesi kehittyessä sinulla on mahdollista edetä myös vähemmän tuettuun asumiseen. Saamasi tuki perustuu yksilölliseen tuen tarpeeseesi.

Nuuttikodissa saat asua ja elää omassa asunnossasi, turvallisessa ja rauhallisessa asuinyhteisössä. Oman asunnon lisäksi sinulla on käytössä muiden asukkaiden kanssa yhteinen keittiö, ruokailutila ja oleskelutila. Nuuttikodissa on oma sauna ja Koskenrinteen kuntosali on Nuuttikodin asukkaiden käytettävissä. Sinua tuetaan toimimaan mahdollisimman paljon itse niissä asioissa, jotka osaat ja hallitset, mutta tarvittaessa saat avun kaikissa arjen toimissasi. Saat tarvittavan avun esimerkiksi kauppa-asiointiin, raha-asioiden hoitoon ja lääkärikäynteihin. Sinua autetaan ja tuetaan liikkumisessa ja osallistumisessa esimerkiksi ulkoiluun, tapahtumiin ja harrastuksiin. Sinulla saa käydä läheisiä ja ystäviä kylässä, ja tuemme sinua yhteyden pitämisessä heihin.

Nuuttikoti sijaitsee Kotkan Korelassa, Koskenrinteen palvelukeskuksen pihapiirissä. Lähikauppa on kävelymatkan päässä, bussipysäkki myös lähellä. Palvelulinjan pysäkki on pihassa. Kirjastoauto käy pihassa. Langinkoski ja sen luonnonsuojelualue ovat aivan Nuuttikodin pihapiirissä, joten ulkoilumaastot ovat monipuoliset.

Käyntitiedot

Närhintie 2 G
48230 Kotka

Palveluajat

Avoinna ympäri vuorokauden

Yhteystiedot

Nuuttikoti ohjaajat

040 357 8013

Katso myös

Takaisin ylös