Siirry sisältöön

Fysioterapia ennaltaehkäisee ja kuntouttaa

Fysioterapian tavoitteena on edistää toimintakykyä ja helpottaa oireita. Kuntoutujana osallistut aktiivisesti kuntoutukseesi yhdessä ammattilaisen kanssa.

Fysioterapiaan tullaan yleensä lähetteellä, mutta fysioterapeutin suoravastaanotto palvelee myös äkillisissä tapauksissa ilman lähetettä.

Aikuisten fysioterapia on tarkoitettu 16 vuotta täyttäneille. Toimipisteemme ja ajanvarauksen yhteystiedot löydät tältä sivulta. Alle 16-vuotiaat hakeutuvat lasten fysioterapiaan.

Fysioterapian palveluista peritään käyntimaksu. Huomioithan, että peruuttamattomasta poisjäännistä perimme maksun.

Ammattilaisten yhteydenotto

Mikäli olet ohjaamassa potilasta vastaanottokuntoutukseen organisaatiomme ulkopuolelta, olethan itse tai ohjaathan potilastasi olemaan yhteydessä kuntoutuksen ajanvaraukseen puhelimitse ohjeiden mukaisesti.

Fysioterapia vastaanotolla

Fysioterapeutin vastaanottoa varten tarvitset lääkärin lähetteen. Tämän jälkeen pystyt varamaan itse fysioterapia-aikasi kuntoutuksen keskitetystä ajanvarausnumerosta. Ennen vastaanotolle tuloasi toivomme, että täytät kuntoutuksen sähköisen esitietolomakkeen asiointipalvelussa alla olevasta linkistä. Vastaanotolla tapahtuvaa kuntoutusta tarjotaan useassa vastaanottopisteessä Kymenlaaksossa.

Vastaanotolla fysioterapeutti tutkii sinut, antaa liikkumista helpottavia ja kipua lievittäviä omahoito-ohjeita. Tarvittaessa sinulle varataan kontrollikäynti. Terapeutti arvioi myös mahdollisuutesi osallistua ryhmämuotoiseen fysioterapiaan. Tarvittaessa voimme hyödyntää kuntoutuksessa fysioterapian palveluseteliä.

Kuntoutuksen ajanvaraus

Kuntoutuksen ajanvaraus (myös peruutukset) palvelee ma-pe klo 9-12. Halutessasi voit jättää takaisinsoittopyynnön. Numerosi tallentuu järjestelmään ja sinulle soitetaan takaisin viimeistään kahden arkipäivän kuluessa klo 8-15.

Soita 05 220 2140

Varatun ajan peruminen

Voit perua ajan tekstiviestillä. Kirjoita viestiin nimi, syntymäaika ja peruttava aika (päivämäärä, paikka ja kellonaika).

Lähetä viesti 050 902 0030

Kuntoutuksen sähköinen esitietolomake

Kirjaudu asiointipalveluun pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Valitse Aloita asiointi > Kuntoutuspalvelut ja apuvälineet > Kuntoutuksen esitietolomake.

Täytä esitietolomake

Fysioterapian chat

Fysioterapian chat palvelee yli 16-vuotiaita kymenlaaksolaisia joka arkipäivä klo 9-11.  

Chatissa voit saada fysioterapeutin ohjausta ja neuvontaa kuntoutukseen liittyvissä asioissa matalalla kynnyksellä. Fysioterapian chat on käytettävissäsi, jos sinulla on kysyttävää esimerkiksi tuki- ja liikuntaelinoireisiin, leikkauksen jälkeiseen kuntoutukseen, omahoito- ja kuntoutusohjeisiin, liikunnan aloittamiseen, apuvälineisiin tai kuntoutuksen palveluihin liittyen.

Fysioterapian chat avautuu chatbotin kautta puhekuplaikonista. Valitse chatbotista Chat-palvelut ja Fysioterapian live-chat.

Chatissa voi saada yleistä ohjausta ja neuvontaa ilman tunnistautumista. Jos asia edellyttää henkilökohtaista tilannearviointia tai ohjausta, chat-palvelussa pyydetään tunnistautumaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Fysioterapian chat-palvelussa voit asioida myös läheisesi puolesta, jos sinulla on suomi.fi-valtuudet puolesta asiointiin.

Chat-palvelut ovat maksuttomia. 

Chatin kautta ei voi varata vastaanottoaikoja. Aika fysioterapeutin tai toimintaterapeutin vastaanotolle varataan kuntoutuksen ajanvarauspalvelun kautta. Jos tarvitset apua ajanvarauksessa, fysioterapeutti opastaa sinut chatissa tarvittaessa eteenpäin.

Fysioterapeutti palvelee seuraavissa toimipisteissä:

Fysioterapia suoravastaanotolla

Fysioterapeutin suoravastaanotto on oikea paikka, jos sinulla on äkillisesti ilman tapaturmaa tai kuumeilua alkanut tuki- ja liikuntaelinten oireilu. Suoravastaanotolla fysioterapeutti voi kirjoittaa sinulle tarvittaessa sairauslomatodistuksen tai ohjata lääkärin vastaanotolle.

Voit hakeutua suoravastaanotolle tekemällä sähköisen oirearvion Omaolo-palvelussa. Oirearvion perusteella sinut ohjataan fysioterapeutin suoravastaanotolle tai lääkärille. Voit myös soittaa terveysasemien ajanvaraus- ja asiointinumeroon.

Omaolo

Voit tehdä sähköisen oirearvion Omaolossa. Vastaustesi perusteella saat ohjeita ja tietyissä tilanteissa myös sähköisen ajanvarausoikeuden vastaanotolle.

Siirry Omaoloon

Terveysasemien asiointi ja ajanvaraus

Puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 7-20. Voit jättää takaisinsoittopyynnön klo 8-14.

Soita 05 220 2000

Kuulovammaisten tekstiviestilinja

Lähetä tekstiviesti 050 902 4017

Fysioterapeutin suoravastaanotto palvelee seuraavilla terveysasemilla:

Fysioterapian ryhmätoiminta

Fysioterapiayksiköissämme tarjotaan ryhmäkuntoutusta, johon ohjaudut fysioterapeutin vastaanoton kautta. Fysioterapeutti arvioi sinulle yksilöllisesti sopivan kuntoutusryhmän. Ryhmässä harjoittelet fysioterapeutin ohjauksessa sinulle sopivalla harjoitustasolla. Harjoittelun ohella saat ohjausta ja neuvontaa omatoimiseen harjoitteluun sekä tietoa kuntien ja järjestöjen tarjoamista liikuntapalveluista.

Fysioterapia etävastaanotolla

Fysioterapeutin etävastaanotolla tarkoitetaan videoyhteydellä järjestettyä vastaanottokäyntiä. Saat ohjausta samalla tavalla kuin vastaanottokäynnillä. Etävastaanotto sopii sinulle, jos omistat älylaitteen ja nettiyhteyden. Käytämme etävastaanottoon Teams-yhteyttä.

Avokuntoutuksen fysioterapeutin etävastaanottoa varten tarvitset lääkärin lähetteen. Ensimmäinen käynti fysioterapiaan järjestetään yleensä vastaanotolla. Tämän jälkeen voit yhdessä terapeuttisi kanssa sopia kontrollikäynnin järjestämisestä etävastaanottokäyntinä. Saat toimintaohjeet etävastaanottoa varten omalta terapeutiltasi.

Ilman lähetettä voit varata soitto- tai etävastaanottoajan fysioterapeutin ohjausta ja neuvontaa varten sähköisen asioinnin palvelussa.

Näin varaat fysioterapeutin etävastaanotto- tai soittoajan asiointipalvelun kautta

  1. Kirjaudu asiointipalveluun. Kirjautumiseen tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.
  2. Valitse: Siirry ajanvarauspalveluun > Siirry ajanvaraukseen > Siirry varaamaan aikoja > Kuntoutuspalvelut > Fysioterapeutin etävastaanottoaika tai Fysioterapeutin soittoaika.
  3. Kirjoita kohtaan lisätietoa: sähköpostiosoitteesi (etävastaanotto) tai puhelinnumerosi (soittoaika)
  4. Ennen etävastaanotto- tai soittoaikaa täytä kuntoutuksen esitietolomake asiointipalvelussa. Löydät esitietolomakkeen: Valitse asiointi > Kuntoutuspalvelut ja apuvälineet > Kuntoutuksen esitietolomake.

Asiakasohje Teams-välitteiseen tapaamiseen(avautuu uuteen ikkunaan)

Fysioterapia poliklinikalla

Poliklinikalle potilaat ohjautuvat erikoissairaanhoidon lääkärin lähetteellä eri erikoisaloilta. Fysioterapeutit tutkivat, testaavat ja arvioivat liikunta- ja toimintakykyäsi sekä antavat neuvontaa ja ohjausta. Erikoissairaanhoidon polikliinista kuntoutusta annetaan Kotkassa Kymenlaakson keskussairaalassa ja Kouvolassa Ratamokeskuksessa.

Kuntoutuskäynnistä poliklinikalla peritään poliklinikkamaksu.

Erikoissairaanhoidon polikliinisen kuntoutuksen toimipisteet ja yhteystiedot:

Lisätietoa

Terveyskylä.fi (terveyskyla.fi)(siirryt toiseen palveluun) tarjoaa kuntoutukseen liittyvää omahoito-ohjausta.

Takaisin ylös