Siirry sisältöön

Aikuisten rokotukset

Maksuttomia aikuisten kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvia rokotteita ovat muun muassa jäykkäkouristus-, kurkkumätä- ja MPR-rokote. Rokotustarpeesi voit tarvittaessa selvittää soittamalla terveysaseman puhelinpalveluun.

Maksullisia reseptillä hankittavia rokotuksia ovat esimerkiksi pneumokokki-, vesirokko-, vyöruusu-, hepatiitti ja puutiaisaivokuumerokotteet. Reseptin saat soittamalla terveysaseman puhelinpalveluun. Rokottaminen ja neuvonta on sinulle maksutonta. Ajan rokottamista varten voit varata joko sähköisesti tai puhelinpalvelusta.

Matkailijoiden rokotukset

Rokotusten tarve arvioidaan matkakohteen perusteella ja se on syytä selvittää riittävän ajoissa, mieluiten noin kaksi kuukautta ennen matkaa. Matkailijoiden perusrokotussuoja kartoitetaan ja tarvittaessa se täydennetään sekä laaditaan rokotussuunnitelma.

TBE-rokote eli ”punkkirokote”

Kansallisen ohjelman rokotteisiin ovat oikeutettuja 3 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat henkilöt, joilla on kotikunta Suomessa ja jotka asuvat vakinaisesti Kotkan saaristossa. Maksuttoman rokotukseen ovat oikeutettuja myös henkilöt, jotka asuvat pitkäaikaisesti loma-asunnossa näillä riskialueilla.  Rokote on tarpeen vain henkilöille, jotka oleilevat ja liikkuvat luonnossa sulan maan aikana vähintään 4 viikkoa.

Kansallisen rokotusohjelman TBE-rokotteita annetaan Kotkan terveysasemilla ja Karhulan rokotuspisteellä.

Aiemmin rokottamaton henkilö saa kolme maksutonta rokoteannosta. 

Myös henkilö, jonka perussarja on kesken, saa täydennysrokotukset ilmaiseksi osana rokotusohjelmaa. Kansallisen rokotusohjelman ulkopuolelle kuuluvat henkilöt tarvitsevat reseptin TBE-rokotteeseen. Reseptin saat omalta terveysasemaltasi. Kolmen annoksen rokotussarjan saaneiden tehosterokotukset eivät toistaiseksi sisälly rokotusohjelmaan.

Muut rokotukset

Influenssarokotuksista, koronarokotuksista ja lasten rokotuksista kerromme erillisillä sivuilla.

Rokotusajan varaaminen ja peruminen

Asioi sähköisesti

Sähköisessä Asiointipalvelussa voit varata ja siirtää useimpia aikoja, jättää yhteydenottopyynnön terveysasemalle ja täyttää esitietolomakkeita.

Siirry Asiointipalveluun

Ota yhteyttä puhelimitse

Terveysasemien puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 7-20. Voit jättää takaisinsoittopyynnön klo 8-14.

Soita 05 220 2000

Kuulovammaisia palvelemme tekstiviestitse.

Lähetä viesti 050 902 4017

Rokotusajan peruminen

Rokotusaika peruutetaan ottamalla yhteyttä terveysasemaan.

Vastaanottoaika on peruttava 24 tuntia ennen varattua aikaa. Käyttämättä tai peruuttamatta jätetyistä vastaanottoajoista peritään maksu.

Terveysasemalle varatun ajan peruminen ja siirtäminen sähköisesti

Sähköisessä Asiointipalvelussa voit tarkistaa sinulle varatut vastaanottoajat. Terveysasemien vastaanottoajoista voit perua ja siirtää hoitajien ajat. Myös osa terveysasemien lääkäreille varatuista vastaanottoajoista on peruttavissa ja siirrettävissä sähköisesti.

Siirry Asiointipalveluun(siirryt toiseen palveluun)

Terveysasemalle varatun ajan peruminen tekstiviestillä

Lähetä tekstiviesti, jossa kerrot henkilön nimen, ketä ajanvaraus koskee, syntymäajan, sekä peruttavan ajan (pvm + klo). Tekstiviestiperuutus toimii vuorokauden ympäri.

Lähetä tekstiviesti 050 902 4016

Terveysasemalle varatun ajan peruminen ja siirtäminen puhelimitse

Vastaanottoajan voi perua myös puhelimitse soittamalla terveysasemien asiointi- ja ajanvarausnumeroon.

Soita 05 220 2000

Kymenlaakson rokotuspisteet ja yhteystiedot

Takaisin ylös