Siirry sisältöön

Arkeen Voimaa -ryhmä vahvistaa itsehoitotaitoja

Arkeen Voimaa -ryhmä on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat lisätä omaa hyvinvointia ja arjessa jaksamista. Arjen sujumiseen voivat vaikuttaa esimerkiksi yksinäisyys, mielialan lasku, pitkäaikaissairaus tai työttömyys. Ryhmään voi osallistua myös sairastavan omainen. Diagnoosilla tai ongelmalla ei ole merkitystä, sillä arjen haasteet ovat usein samanlaisia ongelmista riippumatta. Ryhmä antaa myös valmiuksia kohdata myöhemmin mahdollisesti eteen tulevia haasteita.

Arkeen Voimaa -toiminta parantaa tutkitusti ryhmäläisen elämänlaatua ja arjessa jaksamista, sekä vähentää terveyspalvelujen käyttöä. Ryhmän tuki kannustaa tekemään myönteisiä muutoksia pienin askelin. Ryhmässä kaikki ovat tasavertaisia ja ryhmästä voi myös saada uusia ystäviä.

Arkeen Voimaa on näyttöön perustuva itsehoidon ryhmätoimintamalli (CDSMP). Toiminnan tarkoituksena on vahvistaa osallistujien itsehoitotaitoja ja sitä kautta kohentaa ryhmään osallistuvien elämänlaatua ja pärjäämistä arjessa. Arkeen Voimaa -mallin (ArVo) toimintaperiaatteet ovat luottamus omasta selviytymisestä, ratkaisukeskeisten itsehoidon työkalujen harjoitteleminen käytännössä ja vertaisuus.

Ryhmät Kymenlaaksossa

Ryhmässä harjoitellaan käyttämään itsehoidon työkaluja käytännössä sekä käsitellään erilaisia arjen haasteita ja niistä selviytymistä.

Ilmoittaudu ryhmään

Voit ilmoittautua ryhmään alla olevalla ilmoittautumislomakkeella tai soittamalla Arkeen Voimaa aluekoordinaattorille numeroon 040-1394713.

Ilmoittautumisen jälkeen ryhmän Arkeen voimaa aluekoordinaattori on sinuun yhteydessä puhelimitse. Saat samalla ohjaajalta lisätietoa kokoontumisajasta ja -paikasta.

Lisätietoja

Arkeen Voimaa aluekoordinaattori

0401394713

Takaisin ylös