Siirry sisältöön

Hyvinvointivalmentajaan voi ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä

Hyvinvointivalmentajat ovat apunasi, jos tarvitset tukea elämäntapamuutokseen. Voit olla matalalla kynnyksellä yhteydessä hyvinvointivalmentajiin, jos olet täyttänyt 18 vuotta ja kaipaat apua ravitsemukseen, liikuntaan, painonpudotukseen, uneen tai tupakoinnin tai nikotiinituotteiden lopettamiseen liittyvissä asioissa.

Hyvinvointivalmentaja kartoittaa vastaanotolla nykytilanteesi, tekee erilaisia mittauksia ja käy läpi tavoitteesi elintapamuutokselle sekä keinot päästä tavoitteisiin. Hyvinvointivalmentaja on tukenasi matkalla elintapamuutokseen. Hyvinvointivalmentajan vastaanotto on terveyden edistämistä, ei sairauden hoitoa.

Hyvinvointivalmentajien vastaanotot ovat pääsääntöisesti terveysasemien yhteydessä. Käynti on maksuton, eikä vaadi erillistä lähetettä.

Varaa aika hyvinvointivalmentajalle

Voit varata ajan hyvinvointivalmentajalle sähköisesti tai puhelimitse.

Ajanvaraus sähköisesti

Sähköinen ajanvaraus onnistuu Asiointipalvelun kautta. Valitse kirjautumisen jälkeen > Terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen ja varaa itsellesi sopiva aika. Voit myös tarkastella, perua tai muuttaa varaustasi.

Voit myös täyttää terveystarkastuksen Omaolo-palvelussa. Kun olet täyttänyt terveystarkastuksen, Omaolo katsoo antamiesi terveystietojen perusteella sopivimman hoitopolun sinulle. Omaolon arvion perusteella saat tarvittaessa mahdollisuuden sähköiseen ajanvaraukseen joko hyvinvointivalmentajalle tai terveysaseman sairaanhoitajalle. Jos vapaita aikoja ei löydy ja vastauksien perusteella hyötyisit ammattilaisen tuesta, voit lähettää tulokset ammattilaiselle, joka on yhteydessä sinuun lähiaikoina. Voit myös tallettaa Terveystarkastuksen itsellesi sekä aloittaa itsenäisesti Omaolon Hyvinvointivalmennukset elin- ja elämäntapamuutoksiin.

Asiointipalvelu

Sähköisessä Asiointipalvelussa voit varata aikoja hoitajille ja laboratorioon, jättää yhteydenottopyynnön terveysasemalle ja täyttää esitietolomakkeita.

Asioi sähköisesti

Tee oirearvio Omaolossa

Voit tehdä sähköisen oirearvion Omaolossa. Vastaustesi perusteella saat ohjeita ja tietyissä tilanteissa myös sähköisen ajanvarausoikeuden vastaanotolle.

Siirry Omaoloon

Ajanvaraus puhelimitse

Mikäli et voi käyttää sähköisiä palveluita, saat varattua ajan puhelimitse terveysasemien puhelinpalvelusta.

Terveysasemien asiointi ja ajanvaraus

Puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 7-20. Voit jättää takaisinsoittopyynnön klo 8-14.

Soita 05 220 2000

Kuulovammaisten tekstiviestilinja

Kuulovammaisia palvelemme tekstiviestitse.

Lähetä tekstiviesti 050 902 4017

Hyvinvointivalmentajat

Heidi Vihervaara

Terveydenhoitaja

Pohjois-Kymenlaakso

hyvinvointivalmentajat@kymenhva.fi

Maija Palmroth

Sairaanhoitaja

Etelä-Kymenlaakso

hyvinvointivalmentajat@kymenhva.fi

Ryhmät elintapamuutokseen ja mielen hyvinvointiin

Hyvinvointivalmennuksen lisäksi järjestämme ryhmiä elintapamuutokseen ja mielen hyvinvoinnin tukemiseen.

Palvelun vastuuhenkilöt

Iina Hirvilahti

Palveluesimies

040 773 2694

Marita Helkala

Palveluesimies

marita.helkala@kymha.fi

040 4833694

Takaisin ylös