Siirry sisältöön

Hematologia on verisairauksien hoidon erikoisala

Kymenlaakson hyvinvointialueen hematologian erikoisala tuottaa osasto-, poliklinikka- ja toimenpidepalveluita hyvinvointialueen erilaisia verisairauksia sairastaville potilaille.

Tutkimme ja hoidamme hematologisia sairauksia eli veritauteja sairastavia aikuispotilaita sisätautien poliklinikalla Kymenlaakson keskussairaalassa. Potilaat tulevat meille lääkärin lähetteellä muista sairaaloista, terveyskeskuksista tai yksityislääkärin vastaanotolta. Hoidamme myös kiireellisiä konsultaatiopyyntöjä eri erikoisaloilta.

Poliklinikalla toimivat sekä lääkärin että sairaanhoitajan vastaanotot. Tiimiin kuuluvat veritautien erikoislääkärit eli hematologit, sairaanhoitajat ja sihteerit. Poliklinikka tekee tiivistä yhteistyötä hoitokeskus 3:n ja osasto 7B:n kanssa, joissa annetaan tarvittavat lääkehoidot.

Asiakkaana tarvitset poliklinikalla asioidaksesi voimassa olevan lähetteen. Lähetteen pohjalta lääkäri suunnittelee tarvittavat tutkimukset ja niiden kiireellisyyden tai ohjaa ne tehtäväksi lähettävässä yksikössä. Jos epäilet verisairautta, mutta sinulla ei ole lähetettä, ota ensin yhteyttä terveysasemaan.

Ota yhteyttä terveysasemaan

Asioi sähköisesti

Sähköisessä asiointipalvelussa voit varata ja siirtää useimpia aikoja ja täyttää esitietolomakkeita.

Siirry asiointipalveluun

Ota yhteyttä puhelimitse

Terveysasemien puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 7-20. Voit jättää takaisinsoittopyynnön klo 8-14.

Soita 05 220 2000

Kuulovammaisia palvelemme tekstiviestitse.

Lähetä viesti 050 902 4017

Verisairauksien hoito

Vastaamme hematologisten potilaiden

Yleisimpiä sairauksia ovat

Luuydinnäytteenotto

Luuydinnäyte kuuluu usein hematologian perustutkimuksiin. Näytteet otetaan, kun tarvitaan lisäselvityksiä verenkuvassa havaittujen muutosten vuoksi. Näytteiden antamaa lisätietoa tarvitaan joskus myös, kun tutkitaan muuta sairautta, joka vaikuttaa verisolujen muodostukseen luuytimessä. Tutkimustuloksien avulla voidaan myös arvioida hoitojen vaikutusta jo todettuun tautiin.

Luuydinnäytteenottoa ennen sairaanhoitaja soittaa sinulle ja käy lävitse toimenpidettä. Tässä yhteydessä voit esittää kysymyksiä ja toiveita, jos jokin asia mietityttää.

Veritauteihin liittyvän hoidon toimipisteet ja yhteystiedot

Takaisin ylös