Siirry sisältöön

Kymenlaakson hyvinvointialueen aluehallitus kokoontuu tiistaina 10.10.2023 Kotkassa. Kokouksen asioina ovat mm. aluehallituksen otto-oikeuden käytänteet ja eroilmoitus aluevaltuuston jäsenyydestä ja luottamustoimesta.

Aluehallituksen otto-oikeuden käytänteet

Otto-oikeusmenettelyn avulla aluehallitus voi seurata alaistensa viranomaisten päätösten tarkoituksenmukaisuutta ja laillisuutta. Jos hallitus käyttää otto-oikeuttaan, asia siirtyy kokonaan hallituksen käsiteltäväksi ja päätöksen täytäntöönpano estyy. Tämän vuoksi on tärkeää, että hallitus ilmoittaa etukäteen, minkälaisissa asioissa se ei tule käyttämään otto-oikeuttaan.

Aluehallitukselle ehdotetaan, että se ei käytä otto-oikeutta alaistensa viranomaisten päätöksiin lukuun ottamatta seuraavia asioita: vakituiseen virkaan ottaminen, yhteishankinnat, joiden arvo ylittää EU kynnysarvot, muut hankinnat, joiden kokonaiskustannusarvo on yli 100 000 euroa ja merkittävät yli 5 000 vahingonkorvaukset.

Eroilmoitus aluevaltuuston jäsenyydestä ja luottamustoimesta sekä aluevaltuuston puheenjohtajiston täydennysvaali

Aluehallitus käsittelee kokouksessaan aluevaltuutettu sekä aluevaltuuston 1. varapuheenjohtaja Joni Mörkin eropyynnön aluevaltuuston jäsenyydestä ja luottamustoimesta. Lisäksi aluehallitus käsittelee aluevaltuuston puheenjohtajiston täydennysvaalin.

Aluehallitukselle ehdotetaan, että eron myöntäminen ja uuden aluevaltuutetun kutsuminen sekä puheenjohtajiston täydennysvaalin suorittaminen viedään edelleen aluevaltuustolle käsiteltäväksi.

Takaisin ylös