Siirry sisältöön

Kymenlaakson hyvinvointialueen aluehallitus kokoontuu 14.2. Kouvolassa. Kokouksen asioina ovat Hyvil Oy:n osakkeiden merkitseminen ja nimitykset hyvinvointialueen konserni- ja osakkuusyhtiöiden yhtiökokouksiin.

Hyvinvointialueyhtiö Hyvil Oy:n osakkeiden merkitseminen

Kuntaliiton perustama Hyvinvointialueyhtiö Hyvil Oy on sitoutunut suuntaamaan osakeannit hyvinvointialueille, HUS-yhtymälle sekä Helsingin kaupungille yhdessä annissa 1.12.2022–31.3.2023. Hyvinvointialueet, Helsingin kaupunki ja HUS-yhtymä hyvinvointialueyhtiön valmistelun ohjausryhmässä ja sen työvaliokunnassa ovat valmistelleet Hyvinvointialueyhtiö Hyvil Oy:n osakassopimuksen.

Aluehallitukselle esitetään aluevaltuustolle päätettäväksi, että aluevaltuusto merkitsee Hyvinvointialueyhtiö Hyvil Oy:n osakeannissa 10 kpl yhtiön osakkeita hintaan 2000 euroa/osake. Lisäksi esitetään, että aluehallitus päättää, että Hyvinvointialueyhtiö Hyvil Oy:n toiminnan käynnistymisestä ja sen tuloksellisuudesta Kymenlaakson hyvinvointialueen kannalta annetaan selvitys aluehallitukselle yhtiön ensimmäisen toimintavuoden perusteella.

Hyvinvointialueen edustajat hyvinvointialueen konserni- ja osakkuusyhtiöiden yhtiökokouksiin ja mahdollisiin nimitystoimikuntiin sekä osakaskokouksiin vuoden 2023 aikana

Aluehallitus päättää hyvinvointialueen edustajien nimeämisestä tytäryhteisöjen ja osakkuusyhteisöjen hallituksiin ja muihin toimielimiin.

Aluehallitukselle esitetään, että se nimeää viranhaltijat yhtiökokousedustajiksi ja mahdollisiin nimitystoimikuntiin sekä osakaskokouksiin edustajiksi vuoden 2023 osalta. Lista yhtiöistä ja niihin valituista viranhaltijoista löytyvät esityslistasta. Lisäksi aluehallitukselle esitetään, että se antaa evästeet ja valtuuttaa vt. hyvinvointialuejohtajan antamaan ohjeistuksen kokouksiin.

Takaisin ylös