Siirry sisältöön

Kymenlaakson hyvinvointialueen aluehallitus kokoontuu tiistaina 28.3. Kotkassa. Kokouksen asioina ovat muun muassa Kymenlaakson hyvinvointialueen tilinpäätös 2022, Helmi-työhönvalmennusyksiköiden liikkeenluovutus ja Kymenlaakson alueellinen hyvinvointikertomus 2020 ja -suunnitelma 2020–2025. Lisäksi aluehallitus käsittelee lasten, nuorten ja perheiden sosiaali- ja perhekeskuspalveluiden lastensuojelulain ja sosiaalihuoltolain mukaisten tukitoimien hankinnan käynnistämisen.

Hyvinvointialueen tilinpäätös 2022

Vuosi 2022 oli Kymenlaakson hyvinvointialueen toinen tilikausi ja se keskittyi hyvinvointialueen toiminnan käynnistämiseen.

Aluehallitukselle esitetään, että se esittää hyvinvointialueen aluevaltuustolle, että tilikauden 2022 ylijäämä 0,00 euroa ei aiheuta kirjauksia taseen tilikauden yli-/alijäämään, allekirjoittaa vuoden 2022 tilinpäätöksen ja jättää sen tilintarkastajien tarkastettavaksi sekä saattaa tilinpäätöksen hyvinvointialueen tarkastuslautakunnan valmistelun jälkeen hyvinvointialueen aluevaltuuston käsiteltäväksi.

Helmi-työhönvalmennusyksiköiden liikkeenluovutus

Hyvinvointialue vastaa kahdesta työhönvalmennusyksiköstä: Helmi Fresh (lounaskahvila Kouvolan keskustassa) ja Helmi Autopesula (Kouvolan Korjalassa).

Yksikön toiminta ei kuulu hyvinvointialueiden lakimääräisiin tehtäviin, vaan on lähempänä markkinaehtoista toimintaa, minkä vuoksi lain mukaan sen toiminta olisi erotettava muusta hyvinvointialueen toiminnasta. Toiminnan jatkamiseksi ehdotetaan Helmi-työhönvalmennusyksiköiden liikkeenluovutusta.

Aluehallitukselle esitetään, että se käynnistää Helmi-työhönvalmennusyksikön liikkeenluovutusprosessin.

Alueellinen hyvinvointikertomus ja -suunnitelma

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta valmistelee alueellisen hyvinvointikertomuksen aluevaltuustokausittain. Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta on kokouksessaan 9.3.2023 käsitellyt ja osaltaan hyväksynyt ”Kymenlaakson alueellinen hyvinvointikertomus 2020 ja – suunnitelma 2020-2025” -asiakirjaan tehdyt tekniset päivitykset.

Aluehallitukselle esitetään, että se päättää antaa ”Kymenlaakson alueellinen hyvinvointikertomus 2020 ja suunnitelma 2020–2025” -asiakirjan aluevaltuuston hyväksyttäväksi.

Lasten, nuorten ja perheiden sosiaali- ja perhekeskuspalveluiden tukitoimien kilpailutus

Hankinnan kohteena on lasten, nuorten ja perheiden sosiaali- ja perhekeskuspalveluiden lastensuojelun ja sosiaalihuoltolain mukaisten tukitoimien hankinta Kymenlaakson hyvinvointialueelle. Hankinta koostuu kahdeksasta tukitoimesta sekä kahdesta tyhjästä luokasta.

Aluehallitukselle esitetään, että se päättää hyväksyä lasten, nuorten ja perheiden sosiaali- ja perhekeskuspalveluiden lastensuojelulain ja sosiaalihuoltolain mukaisten tukitoimien kilpailutuksen käynnistämisen.

Takaisin ylös