Siirry sisältöön

Kymenlaakson hyvinvointialueen aluehallitus kokoontui tiistaina 10.10.2023 Kotkassa. Kokouksen asioina olivat mm. aluehallituksen otto-oikeuden käytänteet ja eroilmoitus aluevaltuuston jäsenyydestä ja luottamustoimesta.

Aluehallituksen otto-oikeuden käytänteet

Otto-oikeusmenettelyn avulla aluehallitus voi seurata alaistensa viranomaisten päätösten tarkoituksenmukaisuutta ja laillisuutta. Jos hallitus käyttää otto-oikeuttaan, asia siirtyy kokonaan hallituksen käsiteltäväksi ja päätöksen täytäntöönpano estyy. Tämän vuoksi on tärkeää, että hallitus ilmoittaa etukäteen, minkälaisissa asioissa se ei tule käyttämään otto-oikeuttaan.

Aluehallitus hyväksyi ehdotuksen, että aluehallitus ei käytä otto-oikeutta alaistensa viranomaisten päätöksiin lukuun ottamatta seuraavia asioita: vakituiseen virkaan ottaminen, yhteishankinnat, joiden arvo ylittää EU kynnysarvot, muut hankinnat, joiden kokonaiskustannusarvo on yli 100 000 euroa ja merkittävät yli 5 000 vahingonkorvaukset.

Eroilmoitus aluevaltuuston jäsenyydestä ja luottamustoimesta sekä aluevaltuuston puheenjohtajiston täydennysvaali

Aluehallitus ehdottaa aluevaltuustolle, että aluevaltuusto myöntää eron Joni Mörkille aluevaltuuston jäsenyydestä ja luottamustoimesta ja kutsuu uudeksi aluevaltuutetuksi varavaltuutetun Toni Vainikan.

Lisäksi aluehallitus ehdottaa, että aluevaltuusto suorittaa puheenjohtajiston täydennysvaalin.

Takaisin ylös