Siirry sisältöön

Kymenlaakson hyvinvointialueen aluehallitus kokoontui 9.5.2023 Kotkassa. Kokouksen asioina olivat muun muassa psykiatrian poliklinikoiden erikoislääkäripalvelujen kilpailutus, Helmi-työhönvalmennusyksiköiden liikkeenluovutus ja Kymenlaakson hyvinvointialueen ja HUS-diagnostiikkakeskuksen yhteistoimintasopimus.

Psykiatrian poliklinikoiden erikoislääkäripalvelujen kilpailutuksen käynnistäminen

Hyvinvointialueen aikuispsykiatrian poliklinikoiden erikoislääkäripalvelut on tällä hetkellä järjestetty ostopalvelusopimuksella, jonka puitteissa järjestetään Haminan ja Kotkan psykiatrian poliklinikoiden erikoislääkäripalvelut. Nykyinen ostopalvelusopimus päättyy 31.12.2023.

Aluehallitus hyväksyi Etelä-Kymenlaakson psykiatrian poliklinikoiden erikoislääkäripalvelun palvelukuvauksen ja käynnistää psykiatripalvelun kilpailutuksen.

Helmi-työhönvalmennusyksiköt

Kymenlaakson hyvinvointialue on vastannut Helmi Fresh ja Helmi Autopesula -työhönvalmennusyksiköistä. Yksiköiden toiminta ei kuulu hyvinvointialueiden lakimääräisiin tehtäviin, vaan on lähempänä markkinaehtoista toimintaa, minkä vuoksi lain mukaan sen toiminta on erotettava muusta hyvinvointialueen toiminnasta esimerkiksi yhtiöittämällä.

Aluehallitus päätti, että Helmi-työhönvalmennusyksiköt myydään kokonaisuutena liikkeenluovutuksella toiminnasta kiinnostuneelle taholle ja lopullinen myyntipäätös tuodaan erikseen hallituksen päätettäväksi.

Kymenlaakson hyvinvointialueen ja HUS-diagnostiikkakeskuksen yhteistoimintasopimuksen hyväksyminen

HUS-diagnostiikkakeskus on tuottanut Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymälle kaikki diagnostiset palvelut, ja palvelut jatkuvat Kymenlaakson hyvinvointialueen aloitettua toimintansa. Esitettävällä uudella yhteistyösopimuksella sopimustilanne päivitetään hyvinvointialueiden aloittamisen jälkeiseen tilanteeseen.

Aluehallitus hyväksyi Kymenlaakson hyvinvointialueen ja HUS-diagnostiikkakeskuksen yhteistoimintasopimuksen.

Takaisin ylös