Siirry sisältöön

Kymenlaakson aluehallitus kuuli maanantaiaamuna hyvinvointialuejohdon infon viime viikolla julkaistusta kansallisen työryhmän ehdotuksesta sairaaloiden ja ympärivuorokautisten päivystysten porrasteisuudesta, työnjaosta ja yhteistyöstä. Aluehallitus totesi infon päätteeksi keskeiseksi tavoitteekseen, että myös tulevaisuudessa Kymenlaaksossa on keskussairaala ja kaksi ympärivuorokautisesti toimivaa päivystystä.

– Kävimme laajan keskustelun selvityksestä ja tunnistimme siinä merkittäviä heikkouksia erityisesti vaikutusten arvioinnin osalta. Tästä syytä emme näe realistisena, että tämän selvityksen pohjalta voidaan lainsäädäntömuutoksia tehdä, vaan nyt tarvitaan paljon enemmän pohjatietoa muiden muassa talous- ja henkilöstövaikutuksista, toteaa aluehallituksen puheenjohtaja Nina Brask.

– Samalla toki tunnistimme tärkeitä näkökulmia, ja erityisesti aluehallituksen kesken nostimme keskeiseen asemaan hyvinvointialueiden välisen yhteistyön vahvistamisen niissä asioissa, missä se on palvelujen ja niiden järjestämisen näkökulmasta järkevää ja tehokasta.

Aluehallitus totesi keskustelussaan, että perusterveydenhuollon kehittäminen joulukuisen palveluverkkolinjauksen mukaisesti yhdistyy myös erikoissairaanhoidon ja päivystysten toiminnan tehokkaaseen toteuttamiseen. Päätöksen mukainen linjaus toteuttaa hyvinvointialueen oma selvitys kahden päivystyksen taloudellisista, toiminnallisista ja palveluiden saatavuuteen liittyvistä vaikutuksista on nyt entistä tärkeämpi.

–  Nyt annetun ehdotuksen muutosaikataulu on todella tiukka, ja se tarkoittaa, että meidän tulee alueella olla aktiivisia, kuten tehdä omia selvityksiä, joilla voimme osoittaa tarkemmin ministeriöille Kymenlaakson hyvinvointialueen tilannetta.

Takaisin ylös