Siirry sisältöön

Kymenlaakson hyvinvointialueen aluevaltuusto kokoontui Kouvolassa 21. helmikuuta. Kokouksen asioina olivat muun muassa aluehallituksen jäsenen vaalikelpoisuus ja hyvinvointialueen kieliohjelma.

Aluehallituksen jäsenen vaalikelpoisuus

Aluevaltuusto totesi hyvinvointialuelain 83 §:n mukaisesti 1.1.2023 hyvinvointialueelle palvelukseen siirtyneen ja palveluksessa olevan aluehallituksen jäsenen Jari Larikan menettäneen vaalikelpoisuutensa aluehallituksen jäsenyyteen. Aluevaltuusto valitsi aluehallitukseen uudeksi jäseneksi Tapio Karvosen jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

Lisäksi aluevaltuusto myönsi eron Minna Suomelle aluehallituksen varajäsenen tehtävästä ja valitsi aluehallitukseen uudeksi jäseneksi Miia Kurttilan jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

Kymenlaakson hyvinvointialueen kieliohjelma

Kymenlaakson hyvinvointialue on kaksikielinen ja sen velvollisuus on huolehtia suomenkielisten ja ruotsinkielisten oikeuksien toteutumisesta kaikissa asioissa hyvinvointialueen palvelualueilla.
Kieliohjelman tavoite on tukea koko henkilöstöä ruohonjuuritasolta ylimpään johtoon asti strukturoidusti ja systemaattisesti lainsäädännön asettamien kielellisten oikeuksien saavuttamiseksi.

Aluevaltuusto hyväksyi hyvinvointialueelle laaditun kieliohjelman.

Katso tallenne

Aluevaltuuston kokouksen tallenne on katsottavissa hyvinvointialueen YouTube-kanavalta(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).

Takaisin ylös