Siirry sisältöön

Kymenlaakson hyvinvointialueen aluevaltuusto kokoontuu 21.2. kello 17 Kouvolan kaupungintalolla. Aluevaltuustossa on esillä muun muassa aluehallituksen jäsenen vaalikelpoisuus ja hyvinvointialueen kieliohjelma. Kymenlaaksolaiset voivat seurata kokousta suorana Kymenlaakson hyvinvointialueen YouTube-kanavalta.

Aluehallituksen jäsenen vaalikelpoisuus

Aluehallitus esittää aluevaltuustolle, että aluevaltuusto toteaa hyvinvointialuelain 83 §:n mukaisesti 1.1.2023 hyvinvointialueelle palvelukseen siirtyneen ja palveluksessa olevan aluehallituksen jäsenen Jari Larikan menettäneen vaalikelpoisuutensa aluehallituksen jäsenyyteen ja valitsee aluehallitukseen uuden jäsenen jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

Lisäksi aluehallitus esittää aluevaltuustolle, että aluevaltuusto myöntää eron Minna Suomelle aluehallituksen varajäsenen tehtävästä ja valitsee aluehallitukseen uuden jäsenen jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

Kymenlaakson hyvinvointialueen kieliohjelma

Kymenlaakson hyvinvointialue on kaksikielinen ja sen velvollisuus on huolehtia suomenkielisten ja ruotsinkielisten oikeuksien toteutumisesta kaikissa asioissa hyvinvointialueen palvelualueilla. Kieliohjelman tavoite on tukea koko henkilöstöä ruohonjuuritasolta ylimpään johtoon asti strukturoidusti ja systemaattisesti lainsäädännön asettamien kielellisten oikeuksien saavuttamiseksi.

Aluehallitus esittää aluevaltuustolle, että aluevaltuusto hyväksyy hyvinvointialueelle laaditun kieliohjelman.

Seuraa kokousta

Aluevaltuuston kokoukset ovat julkisia. Kokousta voi seurata suorana hyvinvointialueen YouTube-kanavalta(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Takaisin ylös